
Jean-Pierre Robinot holder til i den lille landsbyen Chahaignes i Coteaux du Loir, nord for Saumur, i Loire. Her kultiverer han åtte hektar med gamle og kalkrike vinmarker etter biodynamiske prinsipper.
På begynnelsen av 1980-tallet etablerte Jean-Pierre vinbaren «L’Ange Vin» («englevin») i Paris, samtidig som han var med å starte vinmagasinet Rouge et Blanc. Mot slutten av 1990-tallet følte han imidlertid en stor trang til å lage vin. Han ønsket derfor å flytte tilbake til sin hjemlandsby Chahaignes. Og i 2002 fikk han kjøpt sine første parseller og et lite gårdshus med tilhørende huler gravd ut for hundrevis av år siden.
Jean-Pierre er en legende i vinkretser. Han har en energi og positivitet som overgår de aller fleste – noe som kanskje kan forklares av at han er en gammel maratonløper! Når han ikke kultiverer vinmarker eller arbeider i de syv hulene, som fungerer som hans vinkjellere, dyrker han grønnsaker i hagen, holder vinsmakinger, maler eller fotograferer. Samtlige etiketter han lager er basert på fotografier han har tatt. Dette gjør det litt vanskelig å kjenne igjen samme vin fra år til år, da hver vin får ny etikett hvert eneste år. Men etikettene har heldigvis samme uttrykk og er derfor svært gjenkjennelige.
Siden 2008 er samtlige av Jean-Pierres viner laget uten tilsatt svovel.