skip to Main Content
Thumbnail

Sylvain Pataille er kjent for å produsere høykvalitetsviner med fokus på biodynamisk dyrking og naturlig vinproduksjon. Han er spesielt kjent for å ha løftet Aligote-druen til et høyere nivå.

Pataille vokste opp i Marsannay-la-Côte, i Côte de Nuits i Burgund. Han utviklet tidlig interesse for vinproduksjon og begynte å arbeide i familiens vingård. Pataille har en solid utdanning innen vinproduksjon, bla. bachelorgrad i ønologi fra University of Dijon og i dag jobber han som sjefskonsulent for flere av de meste anerkjente vinhusene i Burgund.

I 1999 etablerte Pataille sin egen vingård i Marsannay hvor han og broren Laurant har delt familiens vinmarker seg i mellom. Vingården dekker omtrent 15 hektar med vinmarker. Han har jobbet hardt for å bevare variasjonen av jordsmonn og eksponeringer i sine parseller for å kunne produsere unike viner med forskjellige karakterer. Han produserer et bredt spekter av viner, inkludert Marsannay, Gevrey-Chambertin, og Nuits-Saint-Georges.

Pataille er en sterk tilhenger av biodynamisk dyrking, en landbruksmetode som fokuserer på å skape et balansert økosystem i vinmarkene. Han praktiserer også naturlig vinproduksjon, noe som innebærer minimal bruk av kjemikalier og tilsetninger under vinifikasjonsprosessen.

I kjelleren er Pataille kjent for å være svært nøye i vinproduksjonen og legger stor vekt på håndtering av druene og den naturlige gjæringen. Han avstilker aldri druene, inkludert de grønne druene, han mener det skaper oksidasjon på druene før alkoholgjæringen, og han sverger til såkalte basket-presser for lett uttrekk av polyfenoler. De fleste av han viner gjennomgår lagring i gamle eikefat.

Ingen produkter ble funnet som passer dine valg.