skip to Main Content
Thumbnail

L’Austral er livsprosjektet til ekteparet Pauline Mourrain og Laurent Troubat, to ingeniører som byttet by- og kontortilværelsen med et liv som vinbønder en halvtimes kjøretur sørvest for Saumur i Loire. Her kultiverer de 5 hektar med vinmarker etter biodynamiske prinsipper.

Vinmakerne

Pauline og Laurent møttes første gang under ingeniørstudiet i 2008. Ferdig utdannet i 2011 tok paret umiddelbart fatt på arbeidshverdagen som ingeniører. Men, det tok ikke lang tid før de fant ut at de ikke var klare for et helt liv bak et skrivebord. Pauline og Laurent pakket derfor kofferten og dro til Australia for å søke nye impulser og ny kunnskap.

I løpet av sitt opphold i Australia var paret innom alt fra birøkting til vinproduksjon. Det var her forelskelsen for vin og vinproduksjon begynte å blomstre, noe som til slutt resulterte i at begge endret karrierevei. De flyttet tilbake til Frankrike hvor Pauline utdannet seg som ønolog i Dijon. Etter at Pauline ble ferdig utdannet brukte paret de neste to årene på å lære seg det praktiske rundt vinproduksjon på vingårder i Bordeaux, Soula, Roussillon og Saumur.

Historien om vingården

Samtidig som Pauline og Laurent reiser rundt i Frankrike og lærer seg å lage vin, er det en vinbonde ved navn Philippe Gourdon som nærmer seg pensjonisttilværelsen. Philippe har drevet økologisk siden 1998 og avviser alle store oppkjøpere som banker på døren.

Etterhvert ser han ingen annen utvei enn å dele opp den 20 hektar store eiendommen i fire, for å få solgt til de rette folka. På denne måten kan han forsikre seg om at hans filosofi blir videreført.

I 2016 kjøper Pauline og Laurent en av de fire delene og ender opp med fem hektar som de kaller L’Austral – en henvisning til Australia-turen som forandret livet deres. På gården kan Pauline og Laurent dyrke vindruer på sin måte, samtidig deler de både utstyr og kunnskap med de andre vinbøndene som til sammen eier de resterende 15 hektarene.

Vinmarkene

Av Paulines og Laurents fem hektar store vinmark er 1,6 hektar beplantet med Chenin Blanc, likt fordelt på to parseller. Den ene kalles Les Amandiers og ligger like ved vinkjelleren, på en høyde vendt mot kirken Puy Notre Dame. Vinrankene ble plantet tidlig på 90-tallet og har et jordsmonn bestående av kalkstein og krittstein toppet med sandleire.

Den andre vinmarken med Chenin Blanc har et jordsmonn bestående av en blanding av flint og flintleire. Denne delen av vingården gir svært lave avlinger sett opp mot størrelsen på vinmarken.

På gården kultiveres også en vinmark med Cabernet Franc i et jordsmonn rikt på kalkstein. Blant annet cuvéen Manta lages på druer fra denne vinmarken.

Biodynamiske prinsipper

Pauline og Laurent kultiverer vinmarkene etter biodynamiske prinsipper og er opptatt av å drive på en måte som respekterer naturen og som samtidig er i tråd med kulturen. Hos L’Austral håndplukkes alle druene før de spontangjæres i vinkjelleren. Det brukes kun litt svovel ved tapping på flaske.

Produktfilter 5 produkter
Kategorier
Land
Region
Druetype
Matmatch
Tilsatt svovel
Produkt
Produsent
Kategori Årg. Land
Region
Drue(r) Utvalg
Status
Volum (l) VP-nr.
EPD-nr.
VP pris
Hvitvin 2019 Frankrike
Loire
Chenin Blanc BU
Nyhet! - juli 2022
0,75 14491401
6037006
kr 379,90Bestill
Hvitvin 2018 Frankrike
Loire
Chenin Blanc BU
Nyhet! - juli 2022
0,75 14491301
6036990
kr 329,90

Utsolgt

Rødvin 2020 Frankrike
Loire
Cabernet Franc BU
Nyhet! - juli 2022
0,75 14491501
6037014
kr 279,90Bestill
Rødvin 2021 Frankrike
Loire
50% Grolleau Noir, 50% Cabernet Franc BU
Nyhet! - nov. 2022
0,75 14860401
6099527
kr 259,90Bestill
Rødvin 2021 Frankrike
Loire
40% Grolleau Gris, 30% Cabernet Franc, 30% Chenin BU
Nyhet! - nov. 2022
1,5 14860305
6099543
kr 489,90Bestill
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.