
Vino di Anna er en liten, familieeid vingård som ligger høyt på nordsiden av Etna-fjellet, nær landsbyen Castiglione di Sicilia. Etablert av Anna Martens og Eric Narioo i 2010, dyrker de åtte hektar med terrassert land, fordelt på små vinmarksparseller og olivenlunder. Vinmarkene ligger i ulike “contrade” (historiske lavastrømmer) på nordsiden av vulkanen, med høyder fra 760 til 1000 meter over havet. De fleste vinstokkene er mellom 60 og 100 år gamle og dyrkes som “alberello” (buskvin). Jordsmonnet består hovedsakelig av svart, nedbrutt lava, noe som gir vinene en merkbar mineralitet.
Druene håndplukkes og vinifiseres med minimal intervensjon. Fermenteringen skjer med naturlig gjær i omgivelsestemperatur, uten tilsetningsstoffer. Vinene modnes i ulike beholdere, inkludert lavastein, kastanje- og franske eikefat, georgiske qvevri, glass og rustfritt stål. De klarnes naturlig ved hjelp av tyngdekraften og filtreres ikke. Ingen eller minimale mengder svoveldioksid (SO₂) tilsettes, kun når det anses nødvendig for vinens stabilitet.
Vino di Anna produserer et utvalg av naturlige viner, inkludert røde, hvite, rosé og qvevri-viner. De fokuserer på lokale druesorter som Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio og Alicante for røde viner, samt Grecanico og Carricante for hvite viner. I tillegg produserer de ekstra jomfru olivenolje og holder den sjeldne sicilianske svarte bien for honningproduksjon.