Vino di Anna er en liten, familieeid vingård som ligger høyt på nordsiden av Etna-fjellet, nær landsbyen Castiglione di Sicilia. Etablert av Anna Martens og Eric Narioo i 2010, dyrker de åtte hektar med terrassert land, fordelt på små vinmarksparseller og olivenlunder. Vinmarkene ligger i ulike “contrade” (historiske lavastrømmer) på nordsiden av vulkanen, med høyder fra 760 til 1000 meter over havet. De fleste vinstokkene er mellom 60 og 100 år gamle og dyrkes som “alberello” (buskvin). Jordsmonnet består hovedsakelig av svart, nedbrutt lava, noe som gir vinene en merkbar mineralitet. Les mer
Opprinnelse: Italia, Sicilia, Etna, Castiglione di SiciliaDrue: Nerello MascaleseJordsmonn: Basalt (vulkansk)Vinmark plantet: 1920-1940Innhøstingsmetode: Plukket og selektert for håndUtbytte: 35 hl/haFermentering: Spontanfermentert, fire uker skallmaserasjonModning: 1200 liters georgisk qvevriKlaring og filtrering: Uklaret og ufiltrertSertifisering: NeiOm produktet: Fra vinmarken Contrada Rampante, over landsbyen Passopisciaro på nordsiden av Etna. 80–100 år gamle buskvinstokker av Nerello Mascalese, med enkelte planter av Nerello CappuccioInnholdsdeklarasjon: Kun druerMatmatch: Lam og sau, Storfe, Storvilt, SvinTilsatt svovel
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.