Nicolas Morin er mannen som forlot en karriere som bøkker i Champagne for å starte opp som mikro-negosiant i Nuits-Saint-Georges i Burgund. Her lager han terroirdrevne viner som er med på å redefinere viner fra Burgund. Vinene lagres selvfølgelig på fat som han har laget selv.
Tett samarbeid med vinbønder
Nicolas kjøper druer fra vinbønder langs hele Côte d’Or. Druene han kjøper kommer fra vinmarker som kultiveres uten bruk av kunstgjødsel eller sprøytemidler og han jobber tett på vinbøndene for å forsikre seg om at de jobber så bærekraftig som mulig. Samarbeidet mellom vinbøndene og Nicolas er så nært at Nicolas selv får bestemme innhøstingsdatoen til druene. På denne måten har han full kontroll på at modningsgraden til druene er akkurat sånn han vil ha den.
Nicolas har høy arbeidsmoral og fokus på detaljer. Til tross for det ønsker han at druene skal gjøre mesteparten av jobben, derfor bruker han minst mulig hjelpemidler i kjelleren. Han unngår for eksempel mekaniske pumper og fottråkker druene, noe som bidrar til å minimere harde tanniner i vinene hans. Han jobber for det meste med hele klaser avhengig av årgang, og bruker ofte semi-karbonisk maserasjon.
En del av den nye bølgen i Burgund
Svovelbruken holder han til et minimum og noen ganger tilsettes ikke svovel i det hele tatt. Resultatet er en bred portefølje av lettdrikkelige, fruktige og terroirdrevne viner, som samtidig er komplekse og lagringsdyktige. Hans første årgang kom i 2014 og siden den gang har han blitt en vinmaker av rang og er nå høyt respektert i Burgund. Vinene til Nicolas har vært med på å sette ham på kartet i Burgund som en del av den nye bølgen vinmakere i området.