-
L’Austral Octopus Blanc
L'Austral de Pauline Mourrain et Laurent TroubatÅrgang 2023HvitvinNy årgang! - mai 2024Frankrike, LoireChenin BlancVP-nr.: 15868701EPD-nr.: 6264592kr 344,90Kjøp -
L’Austral Vigneaux
L'Austral de Pauline Mourrain et Laurent TroubatÅrgang 2018RødvinNyhet! - sept. 2023Frankrike, LoireCabernet FrancVP-nr.: 15868301EPD-nr.: 6264568kr 365,90Les mer -
L’Austral V.
L'Austral de Pauline Mourrain et Laurent TroubatÅrgang 2019RødvinNyhet! - sept. 2023Frankrike, LoireCabernet FrancVP-nr.: 15868601EPD-nr.: 6264550kr 416,90Les mer -
L’Austral Treillaujeard
L'Austral de Pauline Mourrain et Laurent TroubatÅrgang 2023HvitvinNy årgang! - mai 2025Frankrike, LoireChenin BlancVP-nr.: 15868201EPD-nr.: 6264584kr 517,90Kjøp -
L’Austral Plein Nord
L'Austral de Pauline Mourrain et Laurent TroubatÅrgang 2022HvitvinNyhet! - sept. 2023Frankrike, LoireGrolleau GrisVP-nr.: 15868401EPD-nr.: 6279608kr 313,90Kjøp -
L’Austral Octopus Rouge
L'Austral de Pauline Mourrain et Laurent TroubatÅrgang 2024RødvinNy årgang! - mai 2025Frankrike, LoireCabernet Franc, Grolleau NoirVP-nr.: 14860401EPD-nr.: 6099527kr 281,90Kjøp -
L’Austral Pourpre Magnum
L'Austral de Pauline Mourrain et Laurent TroubatÅrgang 2022RødvinNyhet! - nov. 2022Frankrike, LoireCabernet Franc, Chenin, Grolleau GrisVP-nr.: 14860305EPD-nr.: 6099543kr 569,90Les mer -
L’Austral Manta
L'Austral de Pauline Mourrain et Laurent TroubatÅrgang 2021RødvinNy årgang! - sept. 2024Frankrike, LoireCabernet FrancVP-nr.: 14491501EPD-nr.: 6037014kr 332,90Les mer -
L’Austral Amandiers
L'Austral de Pauline Mourrain et Laurent TroubatÅrgang 2022HvitvinNy årgang! - juli 2025Frankrike, LoireChenin BlancVP-nr.: 14491401EPD-nr.: 6037006kr 434,00Kjøp -
L’Austral Fontenelles
L'Austral de Pauline Mourrain et Laurent TroubatÅrgang 2018HvitvinNyhet! - juli 2022Frankrike, LoireChenin BlancVP-nr.: 14491301EPD-nr.: 6036990kr 352,90Les mer

Domaine L’Austral – Fra ingeniører til vinbønder
Domaine L’Austral er en vingård i Saumur Puy-Notre-Dame i Loire-dalen, Frankrike, drevet av ekteparet Pauline Mourrain og Laurent Troubat. Det som i dag er deres livsprosjekt, startet med et radikalt karriereskifte – fra en trygg tilværelse som ingeniører til et liv som vinbønder en halvtimes kjøretur sørvest for Saumur.
Vinmakerne
Pauline og Laurent møttes under ingeniørstudiet i 2008 og startet arbeidslivet som ingeniører i 2011. Det tok imidlertid ikke lang tid før de innså at de ikke var klare for et liv bak et skrivebord. Ønsket om å utforske nye veier førte dem til Australia, hvor de søkte inspirasjon og ny kunnskap.
I løpet av sitt opphold jobbet de med alt fra birøkt til vinproduksjon, og det var nettopp gjennom arbeidet med vin at de fant sin sanne lidenskap. Forelskelsen i vinfaget førte dem tilbake til Frankrike, hvor Pauline utdannet seg til ønolog i Dijon. Etter endt utdanning brukte de to år på å tilegne seg praktisk erfaring hos vingårder i Bordeaux, Soula, Roussillon og Saumur.
Historien om vingården
Samtidig, i Loire-dalen, nærmet vinbonden Philippe Gourdon seg pensjonsalderen. Siden 1998 hadde han drevet økologisk, og han avviste alle store oppkjøpere som ønsket å overta vingården hans. For å sikre at hans filosofi ble videreført, valgte han å dele opp sin 20 hektar store eiendom i fire deler, slik at han kunne selge til de rette personene.
I 2016 ble Pauline og Laurent eiere av én av disse delene – en fem hektar stor vinmark som de kalte L’Austral, en hyllest til reisen som forandret livet deres. Her fikk de muligheten til å dyrke druer på sin egen måte, samtidig som de delte kunnskap og ressurser med de andre vinbøndene som overtok de resterende 15 hektarene.
Vinmarkene
På de 5,5 hektarene tilhørende Domaine L’Austral er rundt 2 hektar beplantet med Chenin Blanc, med vinstokker som varierer i alder fra 35 til over 60 år. Jordsmonnet er variert og består av kalkstein, krittstein toppet med sandleire, samt flint og flintleire, noe som gir druene en særegen karakter.
Biodynamiske prinsipper
Pauline og Laurent dyrker vinmarkene etter biodynamiske prinsipper og er lidenskapelig opptatt av å drive bærekraftig og i harmoni med naturen. Alle druer håndplukkes før de spontangjæres i vinkjelleren, og det tilsettes kun en minimal mengde svovel ved tapping på flaske.










