Montesecondo-gården omfatter 11,5 hektar med vinmark i Val di Pesa i Chianti Classico. I tillegg langtidsleies den 6 hektar store vinmarken Vignano. Gården ble for alvor ble satt i drift av Silvio Messana, og hans daværende kone Catalina i 1999, da de etter 15 år i New York bestemte seg for å flytte hjem til Toscana. Her merket de raskt at konvensjonell drift ikke ga ønskede resultater. Og gården har derfor vært drevet biodynamisk siden 2004.
Tidligere generasjoner av Messana-familien produserte i sin tid vin i Tunisia og olivenolje i Libya, men familien flyttet til Toscana på 1950-tallet. Her kjøpte de vingården Montesecondo, som ligger 13 km sør for Firenze.
Biodynamisk kultivering
Da Silvio begynte å jobbe med vinmarkene, som hans far hadde plantet et par tiår tidligere, merket han raskt at konvensjonell drift ikke var veien å gå for å lage god vin. Dagens biodynamiske filosofi gir rene, uttrykksfulle og konsentrerte viner som er tydelige avtrykk av vinmarkene de kommer fra.
Kvalitets-sangiovese
Med lav avkastning kommer Sangiovese-druen virkelig til sin rett. Det gir viner med elegant og kompleks duft, nydelig ren og kjølig frukt, livlig friskhet, delikat munnfølelse og en lang og krydret ettersmak. Sangiovese i all sin prakt! Silvio driver dessuten en agriturismo, og i tillegg til vin produseres det også olivenolje på gården.