Complémen’Terre er prosjektet til ekteparet Marion Pescheux og Emmanuel «Manu» Landron. De holder til ca. 25 km. sør for Nantes, i Loire vest i Frankrike. Manu og Marion lager både viner under Loire-appelasjonen Muscadet Sévre et Maine, men har også en rekke mer atypiske cuvéer utenfor klassifikasjonen.
Manu og Marion er nærmest født og oppvokst blant vinrankene i Loire, men dro tidlig ut i verden for å skaffe seg erfaring. Etter avlagte vinstudier og langt utenlandsopphold med praksis på vingårder i New Zealand, Chile og Frankrike, bestemte paret seg for å vende tilbake til hjemtraktene og starte opp for seg selv.
Med litt drahjelp fra faren til Manu, muscadet-legenden Jo Landron, kom ekteparet i gang med sin egen vingård i 2013. De driver i dag ca. 8 hektar vinmarker, inkludert en rekke toppvinmarker i appelasjonen. Produksjonen er økologisk sertifisert og skjer etter biodynamiske prinsipper. Plukking og selektering av druer skjer for hånd. Vinene spontangjæres og er ikke tilsatt noe annet enn et minimum av svovel ved flasking.
Loire er et geologisk lappeteppe, og selv om parsellene til Complémen’Terre ligger innenfor en radius på to km, har de fire distinkte terroir. Fellesnevneren er vulkansk gneis, men jordsmonnet er svært variert med både kvarts, sand, silt og sedimentære bergarter. Jordsmonnet uttrykkes elegant i vinene, og gir dem utpreget og variert mineralitet.