Skip to content
Frank Cornelissen står på ski på Etna

Da var den her, påsken. Den hellige uken, den stille uken. En uke for kontemplasjon og fornyelse. Kanskje skal du på ferie, ha en uke du kan bruke på å være borte fra din vanlige virkelighet en stund, finne roen og kjenne på deg selv uten alle dagliglivets forstyrrelser. Kanskje skal du til fjells, til snø og natur, kle deg i ull og goretex og solkrem, ta på ski og gamasjer, nyte solen eller trosse skodden, vandre ut på viddene og opp på toppene. Eller kanskje du skal til utlandet, til sol og sand, kle deg i shorts og lintøy og solkrem, ta på sandaler og stråhatt, nyte brisen eller trosse varmen, rusle opp til torget og ned til stranden.

Muligens skjer ingen av delene. Kanskje har du et samfunnsnyttig yrke og skal jobbe hele påsken. Du er lege, brannmann, bartender, ambulansefører, kioskbetjent, nattklubbarbeider, sykepleier, fengselsbetjent, politi, bussjåfør, fergekaptein eller værdame, motvillig satt opp på vakt. Eller du er styreleder i et stort selskap og står midt i et oppkjøp eller på randen av en konkurs, og må jobbe døgnet rundt, påske eller ei. For deg finnes ingen stille uke. Allikevel har du noe til felles med dem som reiser på ferie: Kontrasten mellom livet du lever og livet du ønsker blir tydeliggjort. Om du sitter fast på jobb ser du hva alle de andre gjør, du ser gleden, sinnsroen, fraværet av stress, av ansvar, av den klussete ordskyen av ugjorte gjøremål som ellers evig svever over sinnet. Om du selv er en av dem som er så heldig at du kan nyte ferien ser du nok mye av det samme, men du ser det fra andre siden, du ser hva du selv kunne, kanskje til og med burde, gjort mer av i måten du lever livet i hverdagen.

Uansett hvilken side du ser det fra er det jammen noe å tygge på.

Apropos å tygge: I påsken må du spise! Strengt tatt er ikke fasten over før på selve påskeaften, men det er vel ikke så mange av oss som er så strenge at vi ikke kan unne oss noe godt også før den tid. Påsken er frokoster med snesevis av egg, malt, bløtkokt, hardkokt, som eggerøre eller omelett eller eggedosis, i arme riddere eller suffléer. Den er middager med lam, eller and, eller kylling, eller hare, eller klippfisk eller torsk. Den er appelsin, den er kvikklunsj og marsipan.

Og vinen? Den ser du under.

Påskevin

Patos Luz y Luz

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 85 poeng
Dagens Næringsliv: 85 poeng

Meinklang Burgenland Red

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 84 poeng
Dagens Næringsliv: 86 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★ ★

Meinklang Epic

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 86 poeng
Dagens Næringsliv: 86 poeng

Castell d’Age Fragments

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 86 poeng
Dagens Næringsliv: 85 poeng

Castell’in Villa Mitt Toscana

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 86 poeng
Dagens Næringsliv: 88 poeng

COS Frappato

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 88 poeng
Dagens Næringsliv: 88 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★ ★

Castell’in Villa Chianti Classico

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 90 poeng
Dagens Næringsliv: 89 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★

Cornelissen Munjebel Rosso Classic

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 92 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★ ★

Meinklang Burgenland Red BiB

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 84 poeng
Dagens Næringsliv: 86 poeng

Meinklang Grüner Veltliner Heideboden BiB

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 84 poeng
Dagens Næringsliv: 84 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★