COS fikk sin spede begynnelse i 1980, da de tre arkitektstudentene Giambattista Cilia, Giusto Occhipinti og Cirino Strano, mest som et artig eksperiment, grunnla vinhuset. Navnet «COS» er satt sammen av forbokstavene i de tre klassekameratenes etternavn. I dag lager de toppviner ved hjelp av eldgamle metoder i Vittoria på sørspissen av Sicilia, hvor de med status som en av Italias mest anerkjente vinprodusenter nå kultiverer 35 hektar på biodynamisk vis. Les mer
Opprinnelse: Italia, Sicilia, VittoriaDrue: FrappatoJordsmonn: Kalkrik og vulkansk leirjordVinmark plantet: 2001Innhøstingsmetode: Plukket og selektert for håndUtbytte: 45 hl/haFermentering: Spontanfermentert. 4 til 5 uker skallmaserasjonModning: I sementtankerKlaring og filtrering: Uklaret og ufiltrertSertifisering: Økologisk. Jobber etter biodynamiske prinsipperInnholdsdeklarasjon: Druer og svovel (<30 mg/l)Matmatch: Grønnsaker, Lyst kjøtt, Småvilt, SvinTilsatt svovel
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.