skip to Main Content

Det slutter aldri å forundre hvordan smaker og aromaer fra norsk vilt kan gjenfinnes i vin fra Sør-Europa. Det gjør det spennende å finne gode vinkombinasjoner som matcher egenarten i kjøttet.

Den norske jakt- og vilttradisjonen bringer eldgamle skikker videre. Den sikrer også tilgang til fantastisk og bærekraftig kjøtt fra dyr som har levd et fritt og godt liv.

Her er våre forslag til vin i kombinasjon med forskjellige typer vilt:

Elg: Castell’in Villa Chianti Classico

Elgkjøttet vil, litt avhengig av alder på dyret og stykningsdel, ligne på storfe, men ha grovere tekstur og lavere fettinnhold. Det trenger en fyldig vin med mye frukt, og ikke alt for tørr tannin.

Castell’in Villa Chianti Classico

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 88 poeng
Dagens Næringsliv: 88 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★ ★

Rype: Erbaluna Barolo Vigna Rocche

Rype er sammen med skogsfugl det mest smaksrike viltkjøttet, og er svært preget av en skrinn diett som består av lav, bær og lyng. Kjøttet er også et knapphetsgode som bør behandles med varsomhet. Det er derfor verdt å investere i en vin som kan matche smakskonsentrasjonen, med modne tanniner som passer det svært magre kjøttet, som også har nok friskhet til å bære den obligatoriske, fete sausen.

Erbaluna Barolo Vigne Rocche

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 92 poeng
Dagens Næringsliv: 90 poeng

Villrein: Foradori Teroldego

Reinsdyret gir tandert og delikat kjøtt, med krydret viltpreg. Særlig reinsdyrfilet krever en elegant vin, med tydelig syre, uten voldsomme tanniner.

Foradori Teroldego

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 88 poeng
Dagens Næringsliv: 90 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★ ★

Hjort: Valli Unite Barbera BiB

Det mørke hjortekjøttet har en rund smak, med en litt søtlig, krydret smak. Dette bør tas med i betraktning når tilbehør og vin skal velges ut. Vinen skal ideelt sett både ha en viss sødme for å understreke karakteren i kjøttet, men også balanserende friskhet. Som ellers er det viktig at tanninene ikke blir for tørre, siden kjøttet er magert.

Valli Unite Barbera BiB

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 87 poeng
Dagens Næringsliv: 85 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★