Skip to content

Vest i Loire-dalen, like øst for byen Nantes, lager Marion Pescheux og Emmanuel Landron elegante, mineralske viner i appellasjonen Muscadet Sévre et Maine. Etter vinstudier og praksis på vingårder i New Zealand, Chile og Frankrike vendte paret i 2013 tilbake til Loire og startet opp sin egen vinproduksjon under navnet Complémen’Terre.

Variert jordsmonn

Complémen’Terre kultiverer 8 hektar vinmarker etter biodynamiske prinsipper og er sertifisert økologisk. Parsellene ligger innenfor en 2 km. radius med en jordsmonnsvariasjon som kan deles inn i fire hvor det hovedsakelig består av vulkansk gneis, men med varierende sammensetning av sand, silt, kvarts og sedimentære bergarter.

Matvennlige viner

Lav avkasting (30 hl/ha) fra vinmarker med gamle vinstokker, plantet mellom 1910 og 2010, bidrar til svært god konsentrasjon i druene som plukkes og selekteres for hånd. Vinene spontanfermenteres og modnes på fint bunnfall i 10-11 måneder før de tappes direkte på flaske uten klaring eller filtrering.

Muscadetene fra Complémen’Terre er alkoholsvake, friske, syrlige og matvennlige viner som konkurrerer med Chablis på kvalitet, men til lavere pris.

Anbefales til østers, skalldyr og sopp!

Complémen’Terre «La Croix Moriceau» Muscadet Sèvre et Maine

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 89 poeng
Dagens Næringsliv: 86 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★

Complémen’Terre «Ker Ma» Muscadet Sèvre et Maine

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 88 poeng
Dagens Næringsliv: 83 poeng

Complémen’Terre «Le Mortier Gobin» Muscadet Sèvre et Maine

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 87 poeng
Dagens Næringsliv: 89 poeng

Complémen’Terre Le Breil Muscadet sèvre et Maine

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 91 poeng
Dagens Næringsliv: 86 poeng