skip to Main Content

Mange som har eksperimentert med fårikål har kommet til samme konklusjon. Det enkleste er ofte det beste. Selv om varianter med chili, spisskumin, ingefær eller fenikkel alle er veldig spennende, lander man på den tradisjonelle oppskriften – gang på gang.

Å velge den tradisjonelle varianten gir desto mer rom for å være litt nyskapende med drikken til gildet, og på den måten variere smakene. For selv om øl kan være et bra valg, har fårikålen veldig mye å vinne på og kombineres med frukten og syren i en hvitvin eller en rødvin uten betydelig tannin.

Fårikål og hvitt: Meinklang Grüner Veltliner BiB

Meinklang Grüner Veltliner BiB passer like godt med som uten mat. Fruktig og lettdrikkelig uten mat, men med nok syre til at den fungerer meget bra til mat.

Med sin ferskenaktige aroma og modne frukt, som takler den søtlige kålen, og syre som håndterer lammekjøttet er Meinklang Grüner Veltliner BiB en flott match til fårikål. Dekantér gjerne før servering.

Fårikål og bobler: Casa Belfi Naturalmentefrizzante

Casa Belfi har forlatt proseccoappellasjonen pga byråkratitrøbbel, men lager fortsatt den samme fabelaktige og levende musserende vinen under betegnelsen naturalmentefrizzante.

Vinen tappes med fint bunnfall på flasken og får derfor et veldig fruktig, aromatisk uttrykk og lang, fyldig smak. Den er også svært særegen, og skiller seg ut fra alt annet du har smakt av prosecco. Hvis du vil gå for bobler til fårikålen, bør Casa Belfi Naturalmentefrizzante være førstevalget!

Fårikål og rødt: Carussin Barbera d’Asti Asinoi

Klassikeren Asinoi er en luring når det kommer til matkombinasjoner. Den har en fin syrlighet som fungerer godt til det meste, inkludert fårikål. Den har Barberadruens snille tanniner og saftig frukt som klarer seg i møte med den fyldige og søte kålen.

Ønsker du rødvin til fårikålen, leverer Asinoi derfor hele pakken som kreves!

Fårikål og et spennende alternativ: Cinque Campi Particella 128

I Emilia-Romagna, fra biodynamisk kultivert vinmark, lager Vanni Nizzoli Cinque Campi Particella 128, en musserende vin av den lokale druen Spergola. Vinen spontanfermenteres, annengangsgjæres naturlig på flaske, er uklaret og filtreres ikke.

Med duft av gule modne frukter, tørr, strukturert munnfølelse og balansert syre er Cinque Campi Particella 128 et spennende alternativ til fårikål.

Casa Belfi Naturalmentefrizzante

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 86 poeng
Dagens Næringsliv: 87 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★

Meinklang Grüner Veltliner Heideboden BiB

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 84 poeng
Dagens Næringsliv: 84 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★

Carussin Barbera d’Asti Asinoi

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 86 poeng
Dagens Næringsliv: 85 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★ ★

Cinque Campi Particella 128

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 89 poeng
Dagens Næringsliv: 87 poeng