skip to Main Content
Vin til fårikål

Mange som har eksperimentert med fårikål har kommet til samme konklusjon. Det enkleste er ofte det beste. Så selv om varianter med chili, spisskumin, ingefær eller fenikkel alle er veldig spennende, lander man på den tradisjonelle oppskriften – gang på gang.

Å velge den tradisjonelle varianten gir desto mer rom for å være litt nyskapende med drikken til gildet, og på den måten variere smakene. For selv om øl kan være en OK kandidat, har fårikålen veldig mye å vinne på å kombineres med frukten og syren i en hvitvin eller en rødvin uten betydelig tannin.

Her kommer tre vinforslag. God fårikåldag!

Fårikål og bobler: Casa Belfi Naturalmentefrizzante

Casa Belfi har forlatt proseccoappellasjonen pga byråkratitrøbbel, men lager fortsatt den samme fabelaktige og levende musserende vinen under betegnelsen naturalmentefrizzante.

Vinen tappes med fint bunnfall på flasken og får derfor et veldig fruktig, aromatisk uttrykk og lang, fyldig smak. Den er også svært særegen, og skiller seg ut fra alt annet du har smakt av prosecco. Hvis du vil gå for bobler til fårikålen, bør Casa Belfi Naturalmentefrizzante være førstevalget, som vil høste anerkjennelse fra dine gjester!

Fårikål og hvitt: Foradori – Fontanasanta Manzoni Bianco

Elisabetta Foradori lager spennende og karakteristiske hvitviner av lokale druer fra Trentino, midt i dolomittene. Hennes Manzoni Bianco er et godt eksempel på dette. Særegen smak, med aromaer av gul frukt, samt god syre og konsentrasjon som fungerer veldig godt til mat.

Manzoni Bianco er en flott match til fårikål, både med sin epleaktige aroma, frukt som takler den søtlige kålen og syre som håndterer lammekjøttet. Samtidig er den definitivt noe annerledes, og vil gi en ny vri til tradisjonsmaten.

Fårikål og rødt: Carussin Barbera d’Asti Asinoi

Klassikeren Asinoi er en luring når det kommer til matkombinasjoner. Den har en fin syrlighet som fungerer godt til det meste, inkludert fårikål. Den har også Barberadruens snille tanniner, og saftig frukt som klarer seg i møte med den fyldige og søte kålen.

Ønsker du rødvin til fårikålen, leverer Asinoi derfor hele pakken som kreves!

Casa Belfi Naturalmentefrizzante

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Dagens Næringsliv: 86 poeng
Apéritif
: 87 poeng
Vinforum
: ★ ★ ★ ★

Foradori Manzoni

Foradori Manzoni Bianco Fontanasanta

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Dagens Næringsliv: 87 poeng
Apéritif: 89 poeng

Carussin Barbera d’Asti Asinoi

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Dagens Næringsliv: 85 poeng
Apéritif: 84 poeng
Vinforum
: ★ ★ ★ ★ ★