Skip to content

Castell d’Age Fragments BIB

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 88 poeng

Castell d’Age Cava «Anne Marie»

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 86 poeng
Dagens Næringsliv: 85 poeng

Det catalanske vinhuset Castell d’Age ligger i den spanske cavaregionen Penedès 45 km. øst for Barcelona. Familiegården drives i dag av Olivia Junyent, den tredje i rekken av kvinner som fører vingårdens filosofi og ånd videre.

Pionérstatus

Da Aurelia, Olivias bestemor, plantet nye vinstokker på 60-tallet ble det sett på som uhørt og utenkelig å utføre for en kvinne. Mens Aurelia solgte druene til andre vinhus valgte svigerdatteren Anne Marie å lage egen vin. I 1988 la hun om til økologisk drift og ga med dette Castell d’Age pionérstatus i regionen, som en av de første vingårdene til å lage økologisk cava og vin.

Respekt for naturen

Olivias mål om å lage produkter av høy kvalitet og hennes generelle respekt for naturen gjorde at hun i 2012 la om til biodynamisk kultivering. I dag er hele gården på 140 ha. Demeter-sertifisert. I vinmarkene benyttes kun kugjødsel og fravær av insekt- og plantevernmidler gir et frodig og mangfoldig liv mellom vinrankene.

Kompromissløs kvalitet

Den kompromissløse tilnærmingen i vinkjelleren, hvor vinene spontangjæres og lages uten tilsetninger med unntak av litt SO2 ved tapping på flaske, gir rene viner som viser druetyper, jordsmonn og vekstvilkår slik vin av kvalitet skal gjøre.