skip to Main Content
Thumbnail

Castell d’Age er et katalansk vinhus bygd opp av tre generasjoner foregangskvinner. Man kan trygt si at Aurelia, bestemoren til Olivia Junyent som i dag styrer gården, var en kvinne forut for sin tid. På 60-tallet begynte hun med å plante nye vinstokker på familiegården i cavaregionen Penedès i Spania. Det var svært uvanlig å plante nye vinstokker på den tiden. Og det var helt uhørt å gjøre det som kvinne.

Mens Aurelia solgte druematerialet til andre vinhus, tok svigerdatteren Anne Marie gården et steg videre da hun overtok driften og begynte å lage egen vin av de samme druestokkene. I 1988 la Anne Marie også om til økologisk drift. Castell d’Age fikk med dette pionerstatus i regionen, som en av de første vingårdene som lagde økologisk cava og vin.

Respekt for naturen og målet om å lage et renest mulig produkt fikk Olivia til å gå over til biodynamisk produksjon i 2012. Hele gården på 140 hektar er derfor i dag Demeter-sertifisert. Castell d’Age benytter kun kugjødsel og naturlige biodynamiske preparater i markene. Fraværet av plantevern- og insektmidler har bidratt til et frodig liv mellom vinrankene, som sikrer  biologisk mangfold og god pollinering.

Det er heller ingen snarveier i vinkjelleren, og vinene spontangjæres og lages helt uten tilsetninger annet enn litt svoveldioksid ved flasking. Den kompromissløse tilnærmingen resulterer i flotte, rene viner som representerer druer, jordsmonn og vekstvilkår.

Produktfilter 2 produkter
Kategorier
Land
Region
Druetype
Matmatch
Tilsatt svovel
Produkt
Produsent
Kategori Årg. Land
Region
Drue(r) Basis/BU
Status
Volum (l) VP-nr. VP pris
Musserende 2015 Spania
Catalunya
40 % Macabeu, 40 % Xarel·lo, 20 % Parellada BU
Nyhet! - mai 2018
0,75 10155001
kr 179,90Bestill
Hvitvin 2017 Spania
Catalunya
70 % Sauvignon Blanc, 30 % Xarel·lo BU
Nyhet! - mai 2018
0,75 10154901
kr 179,90Bestill
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.