Skip to content

Sven Leiner er tredje generasjon som i dag driver familiegården Weingut Jürgen Leiner i Ilbesheim, Pfalz. Han har drevet gården etter biodynamiske prinsipper siden 2005. Svens lidenskap for naturlig mangfold og tro på biodynamisk kultivering gjorde at gården ble biodynamisk sertifisert i 2011 uten behov for ytterligere tilpasninger.

Vinmark i balanse

Oppmerksomhet overfor vinplantene og nøye observasjon av de naturlige prosessene i vinmarken, for stadig å tilegne seg forståelse av samspillet mellom jord, planter, insekter, dyr og mikroorganismer, er viktig for Sven som tilbringer mye tid i vinmarken. For at vinplantene skal kunne avkaste druer som gjengir et autentisk uttrykk for jordsmonnet kreves en sunn vinmark i balanse. Grunnlaget for kvalitetsvin legges i vinmarken.

Kalkrikt, fossilt jordsmonn

Leiners rieslinger kommer fra den sydvestvendte åssiden av vinmarken Kalmit, en høyde formet av kalk og fossile avleiringer etter ursjøen som dekket området for 27 millioner år siden. Druene høstes og selekteres for hånd og fottråkkes umiddelbart i vinmarken før de fraktes til vinkjelleren og presses uten avstilking. Alle vinene spontanfermenteres med varierende lengde skallmaserasjon. Handwerk modnes på ståltank, Tertiär og toppvinen Kalmit modnes på store eikeliggere og sementtanker før tapping på flaske med minimale mengder svovel.

Leiner Handwerk Riesling Trocken

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 87 poeng
Dagens Næringsliv: 87 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★ ★

Leiner Riesling «Tertiär»

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 89 poeng

Leiner Kalmit Riesling

Leiner Kalmit Riesling Trocken

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Dagens Næringsliv: 90 poeng
Apéritif: 89 poeng
Vinforum:  ★ ★ ★ ★ ★