skip to Main Content

Pølser er noe vi aldri blir lei av. Særlig hvis det er snakk om kvalitetspølser laget uten unødvendige tilsetninger, av produsenter som bryr seg om dyrevelferd og bærekraftig drift.

Pølser funker like godt til kjapp hverdagsmiddag, grillfest, søndagssnack og lørdagsnattmat. En passende vin til pølsa kan attpåtil løfte måltidet til en stor matopplevelse.

Nedenfor har vi plukket ut noen pølsefavoritter, i både rødt og hvitt, som vi synes du skal prøve neste gang pølser står på menyen. Det bør ikke bli altfor lenge til.

Hvitvin

Hvitvin er det perfekte valget når pølsa er lys, av typen bratwurst, engelsk frokostpølse eller salsiccia. Hvitvinen bør ha nok syre til å takle fettet i pølsa, og god fylde og frukt som matcher søtt og surt tilbehør, som sennep, stekt løk og surkål.

Leiner Riesling Handwerk Trocken er et meget godt og klassisk valg, som har nok syre og smakskonsetrasjon til å takle enhver pølsemiddag.

Collecapretta Buscaia, laget på Malvasia-druen, løser oppgaven på en litt annerledes måte, med flott frukt og fylde, og krydret aroma.

Leiner Riesling Trocken Handwerk

Leiner Riesling -Handwerk- trocken

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: “Gulgrønn. God gul og grønn frukt, fine kalkaktige mineraltoner. Fyldig med god frukt, godt med stoff, god fasthet, lang og frisk ettersmak, fortsatt noe fersk, men lovende, tørr mineralsk og lang. En lekker riesling som tåler 6. Meget godt kjøp.” 88 poeng
Vinforum: “Fra vinmarken Kalmit. Frisk, ren og tiltalende pfalz riesling med innslag av epler, sitrus, fersken, blomster og et streif av mineraler på duft. Slank og syrlig vin med god konsentrasjon og lengde og krisp og tørr finish.” ★ ★ ★ ★ ★

Collecapretta Buscaia

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Dagens Næringsliv: 88 poeng
Apéritif
: 88 poeng

Rødvin

Rødvin er et godt valg til robuste, krydrede pølser som chorizo, røkte pølser, samt lamme- eller storfepølser. Det kan også være lurt å vurdere rødt hvis tilbehøret er tomatbasert som f.eks. ratatouille. Det viktige er at rødvinen har nok syre, er saftig og har lite tannin.

Carussin Completo er en vin som er skapt for uformelle anledninger, slik som pølsemiddagen. Laget hovedsakelig på barbera og dolcetto, er den lett, fruktig og har en fin syre som gjør det svært lett å matche til mat. Montesecondo Rosso Toscana, laget på sangiovese, er hakket mer seriøs. En ufattelig saftig og lett syrlig vin, med snille tanniner, men desto lengre ettersmak.

Carussin Completo Unlitro

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Dagens Næringsliv: 86 poeng
Apéritif: 86 poeng
Vinforum
: ★ ★ ★ ★ ★

Montesecondo Rosso Toscana

Montesecondo Rosso Toscana

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Dagens Næringsliv: 88 poeng
Apéritif: 86 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★ ★