skip to Main Content

2017-årgangen av Meinklang Naken Grüner Veltliner er på plass i polhyllene. Uten tilsetninger, ufiltrert og betryggende uklar.

Nedstrippet suksess

Naken Grüner Veltliner er et samarbeidsprosjekt mellom oss og den østerrikske vingården Meinklang. Idéen er å rendyrke Østerrikes nasjonaldrue grüner veltliner, uten snarveier underveis i vinlagingen.

Den første årgangen, som ble lansert i begynnelsen av året, fikk en svært varm mottagelse. 2017-årgangen er nå på plass på polet. Vi mener at den igjen hever lista for hvordan en usminket grüner veltliner skal smake.

Levende, ufiltrert og betryggende uklar

2017-årgangen av Naken Grüner Veltliner er laget etter de samme enkle prinsipper som 2016. Det vil si at produksjonen er biodynamisk, med spontangjæring, minimal inngripen og ingen tilsetningsstoffer. Det har kun blitt tilsatt en liten mengde svoveldioksid ved flasketapping. Denne er redusert fordi vinen har blitt naturlig stabilisert gjennom økt skallkontakt under gjæringsprosessen.

Vinen er ikke kuldestabilisert, klarnet eller filtrert. Den unge 2017-årgangen er derfor betryggende uklar, på grunn av bunnfall som vil sette seg over tid. Et godt tegn på en levende vin, som ikke har noe å skjule.

Meinklang Naken Grüner Veltliner

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Aftenposten: “Er det ditt første møte med druen Grüner Veltliner? Da starter vi her. Wow! Kjenn hvordan intensiteten i smaken bare øker og øker etter at du har svelget. Biodynamisk produsent mange kjenner fra før. Smak av eple, sitron og nyper.” Terningkast 6 (2016)
Vinforum: “Frisk, ren og ufiltrert grüner med merkbar co2 og innslag av epler, fersken, pære, anis og et streif av urter på duft. Slank og lett syrlig vin med moderat alkohol, god lengde og lett bitter, knusktørr og eplepreget finish.” ★★★★
Apéritif: “Gulgrønn. Delikat med fint mineral- og druepreg. God munnfølelse, fin syre, leskende med ørlite bitt mot slutten, frisk finish. En herlig vin som tåler 3-4 år. Meget godt kjøp.” 86 poeng (2016)

Bilder fra innhøstingen 2017