Skip to content
Gerardo Michelini og kona Andrea Mufatto i vinmarkene

Gen del Alma er en argentinsk vingård utenom det vanlige. Med utgangspunkt i noen av de beste vinområdene i Mendoza, lager de vin med minimal inngripen og maksimalt saftig resultat.


Det beste av Mendoza

Gen del Alma ble startet av ekteparet Andrea Muffato og Gerardo Michelini i 2012. Vingården ligger i landsbyen Gualtallary i Uco-dalen. På grunn av sitt kjølige, men solfylte klima og mineralrike jordsmonn regnes Uco-dalen som det beste området for vin i Mendoza og dermed også i hele Argentina. Ekteparet hadde jobbet med vin i regionen i en årrekke, men startet opp for seg selv for å rendyrke vinmarkenes helt unike egenskaper.


Minimum inngripen

Gen del Alma lager ærlige viner med minimum intervensjon, som lar frukt, jordsmonn og vekstforhold tre frem. Druene dyrkes økologisk og plukkes og selekteres for hånd. Hele drueklaser presses lett og får lang skallkontakt. De spontanfermenteres i sementegg, ståltank eller velbrukte, store eikeliggere. På enkelte av vinene benyttes det heller ikke temperaturkontroll, og de fermenteres på tank som står ute i vinmarken. Vinene har lite eller ingen tilsatt svovel og får i størst mulig grad leve sitt eget liv. Resultatet er saftig, friskt og klokkeklart – slik du ikke har smakt vin fra Argentina før.

Gen del Alma Seminare Malbec

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Dagens Næringsliv: «Dufter av mørke bær og plommer. Faste og lett strukturerte tanniner på smak med en fersk og fyldig frukt.» 90 poeng
Apéritif
: «Svært dyp og konsentrert med flott mørk bærfrukt. Fyldig og konsentrert med leskende frukt, fin syre, fine tanniner, lang fruktig jordsmonnspreget ettersmak.» 91 poeng