Sextant ligger i Saint Aubin, Burgund, og drives av Julien og Carole Altaber. Julien, som opprinnelig er fra Auvergne, har hatt et livslangt kjærlighetsforhold til naturlig vin. Mye av kjærligheten og kunnskapen tilegnet han seg under et lengre arbeidsopphold på vingården til Catherine og Dominique Derain på tidlig 2000-tall. Domaine Derian var, og er, et velkjent vinhus som har hatt flere unge vinmakere innom med et ønske om å lære mer om naturlig vinmaking og biodynamisk dyrking.
Julien var en av disse unge og lærelystne som jobbet på vingården til Dominique og Catherine. Det var blant annet her han lærte viktigheten av å dyrke biodynamisk og oppnå et godt samspill mellom planter og insekter i vinmarken. Som takk for arbeidsinnsatsen hjalp Dominique Julien å finne spennende vinmarker som han kunne kjøpe druer fra til sin egen vinmaking.
Julien drev nemlig Sextant i tiden han jobbet hos Dominique og Catherine. Han kjøpte druer fra andre vinmakere og fikk bruke kjelleren til Dominique og Catherine til å lage vinen sin. Etterhvert fikk han kjøpt egne vinmarker og kunne endelig sette i gang med å lage viner av egne druer, i tillegg til de druene han kjøpte fra andre.
Den dag i dag har Julien og Carole en filosofi som handler om å blande seg minst mulig og la druene gjøre jobben. Her brukes ingen sprøytemidler, lite til ingen svovel og ikke minst god tid, for å få den beste vinen til slutt.
Paret er ikke fremmed for å lage viner hvor druene har ligget lenge på skall eller gamle eikefat som ikke gir fatpreg. Resultatet er presise viner laget på druer som aligoté, chardonnay, pinot noir og gamay.
Julien og Carole driver også vineriet Domaine Derain etter at Dominique og Catherine valgte å gi seg som vinmakere i 2016.