Skip to content
Thumbnail

Det italienske vinhuset Carpineti har vært i Carpineti-familien i generasjoner. I dag drives det av Marco Carpineti som tok over i 1986. Han kultiverer til sammen 41 hektar med vinmark, i og rundt, oldtidsbyen Cori, 56 kilometer sørøst for Roma. I vinmarken benyttes kun hest og økologiske kultiveringsmetoder ble innført allerede i 1994.

Historie

Da Marco tok over vingården i 1986 fulgte det med historie og tradisjoner som han ønsket å holde ved like. Marco gjorde derfor dette til et nav i sin vindyrking da han tok over. All vinproduksjonen foregår ved Cori – en oldtidsby med historie tilbake til Romerriket og spor av bebyggelse fra 400 år fvt.

Flere hundre år med vindyrking i området har ført til at vinmakerne her sitter på dyrebar kunnskap om mikroklimaet og hvordan man spiller på lag med dette for å kultivere de lokale druene best mulig. Et annet fokusområde for Marco er nemlig å ivareta og fremheve lokale druer som Bellone, Greco Moro og Nero Buono – druer som var populære for hundrevis av år siden, i Romerrikets tid.

Filosofi

Målet til Marco er å produsere vin av så høy kvalitet som mulig uten bruk av unødvendige hjelpemidler. Her slipper verken kunstgjødsel eller ugressmidler forbi gjerdet, og når det kommer til hjelpemiddel i vinmarken foretrekkes hest. Marco har et ønske om å koble det gamle med det nye. Hvor det gamle er de lokale druetypene, tradisjoner og historien – og det nye er hvordan han tilnærmer seg terroiret og lar druene skinne uten unødvendige tilsetninger.

Vinmarkene

Etterhvert som årene har gått, har Marco tilegnet seg flere vinmarker og dyrker nå druer i tre forskjellige vinmarker:

Vinmarken Capolemole er 35 hektar stor og ligger ved Cori. Med et vulkansk jordsmonn med rik kalkholdig jord, dyrkes druene Montepulciano, Bellone, Greco Moro, Nero Buono og Cesanese.

San Pietro som ligger sørvest for Cori, er et vernet naturområde med et unikt mikroklima. Her er temperaturen mild, jorden fruktbar og vinmarkene omringet av trær som skjermer druene fra for mye direkte sollys. I San Pietro dyrkes druene Bellone og Nero Buono. Druene fra denne vinmarken brukes utelukkende til produksjon av musserende vin.

Ninfa ligger sørøst for Cori i bunnen av Lepini-fjellene. Dette er et vernet naturområde med vinmarker omringet av skråninger og dekket av fruktbar jord. Her dyrkes de lokale druesortene Bellone og Nero Buono.

Produktfilter Showing 1 - 3 of 3 produkter
Kategorier
Land
Region
Druetype
Matmatch
Tilsatt svovel
Produkt
Produsent
Kategori Årg. Land
Region
Drue(r) Utvalg
Status
Volum (l) VP-nr.
EPD-nr.
VP pris
Hvitvin 2021 Italia
Lazio
Bellone BU
Ny årgang! - nov. 2022
0,75 14146101
5982970
kr 259,90Bestill
Hvitvin 2021 Italia
Lazio
Bellone BU
Ny årgang! - des. 2023
0,75 14146201
5982988
kr 299,90Bestill
Hvitvin 2021 Italia
Lazio
Greco Moro BU
Ny årgang! - feb. 2024
0,75 14146301
5982996
kr 340,00Bestill
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.