skip to Main Content
Thumbnail

Le Petit Gimios drives av Anne-Marie Lavaysse og sønnen Pierre, som holder til i den lille bygda St. Jean de Minervois i Languedoc i Sør-Frankrike. Anne-Marie dyrket grønnsaker og hadde et lite gårdsbruk helt siden syttitallet. Hun begynte med vin i 1993, etter at hun tok over en eldgammel, forlatt vinmark.

Anne-Maries 5 hektar med vinmarker ligger på 320 meters høyde i åssidene nordvest for byen Béziers. Jordsmonnet er preget av steinete, kalkrik leire. Blant vinrankene vokser frukttrær, ville urter og grønnsaker og kuene går fritt rundt. Druene er av lokale slag som Muscat, Grenache, Carignan, Cinsault og Aramon og avlingene er svært små, helt ned i 8 hl/ha.

Anne-Marie bruker ikke sprøytemidler eller kunstgjødsel, og alle preparatene som brukes i vinmarkene er naturlige. Gården er økologisk sertifisert og drives etter biodynamiske prinsipper. Alt arbeidet i vinmarker og vinkjeller foregår manuelt, vinene er spontangjæret og laget uten tilsetninger eller snarveier.  Siden 2002 har de heller ikke vært tilsatt svovel.