Skip to content
Thumbnail

I Montefalco, Umbria har Fongoli-familien drevet gården med samme navn siden 1925. Gården består av 35 hektar hvor ca. 20 av dem er vinmarker kultivert etter biodynamiske prinsipper. Resten av området består av økologisk sertifisert skog, olivenlund, grønnsaker, dyrehold og trøffelproduksjon.

Helhetlig, naturlig gårdsdrift

En gjennomgående filosofi hos Angelo Fongoli og kona Letizia er å sikre et friskt jordsmonn på gården gjennom biologisk mangfold. Angelo er fjerde generasjon som driver gården og helt siden han tok over i 2010 har han hatt en bevisst og naturlig tilnærming til gårdsdriften. I vinmarkene er for eksempel moderne maskineri byttet ut med belgfrukter, trær og andre viltvoksende grønne vekster som sørger for mangfold i vinmarken. Vekstene spiller også en rolle i å gi næring til jordsmonnet, siden Angelo og Letizia kan bruke dem til grønngjødsling.

Terroir og druenes karakter

Hos Fongoli brukes bare egendyrkede druer som alle er samlet på en og samme vinmark. Det at druene er samlet på ett sted gjør at tiden som brukes på plukking blir betydelig kortere, noe som også påvirker måten ekteparet lager vin på. De korte avstandene gjør det lett for Angelo og Letizia å ha oversikt over modenheten på druene, og på den måten finne akkurat riktig tidspunkt for innhøsting.

Fongoli lager viner som viser druenes karakter og som reflekterer stedet der de vokser. I kjelleren jobbes det i tråd med familiens snart 100 år gamle enologiske tradisjoner og teknikker. Alle vinene er usvovlede og spontanfermenteres. Det blir heller ikke brukt noen form for klaring eller filtrering.

Den lange historien – og ikke minst erfaringen fra tidligere generasjoner, blir benyttet daglig hos Fongoli. Samtidig har de gjennom årene holdt seg oppdatert og innført moderne teknikker som kontrollert bruk av oksygen. Ved å eksponere vinene for oksygen i større eller mindre grad, kan vinene påvirkes på måter som gjør at de får sin unike karakter. Alt etter hvilket behov de enkelte vinene eller årgangene har.

Alle Fongolis viner spontanfermenteres i ståltanker, åpne kar eller amfora av terracotta. De røde vinene som lagres, får ligge på store slavonske eikeliggere i to til fem år.

Produktfilter Showing 1 - 3 of 3 produkter
Kategorier
Land
Region
Druetype
Matmatch
Tilsatt svovel
Produkt
Produsent
Kategori Årg. Land
Region
Drue(r) Utvalg
Status
Volum (l) VP-nr.
EPD-nr.
VP pris
Perlende vin 2020 Italia
Umbria
Trebbiano BU
Nyhet! - sept. 2021
0,75 13448301
5858873
kr 289,90Bestill
Rødvin 2015 Italia
Umbria
Sagrantino BU
Ny årgang! - feb. 2023
0,75 13448201
5858857
kr 720,00Bestill
Hvitvin Oransjevin 2019 Italia
Umbria
Trebbiano BU
Nyhet! - sept. 2021
0,75 13448001
5858923
kr 355,00Bestill
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.