
Joan Ramón og hans kone Carmen etablerte i 1997 vinhuset Escoda-Sanahuja utenfor landsbyen Prenafeta i Montblanc. Her kultiverer de ni hektar vinmarker etter biodynamiske prinsipper under appellasjonen Conca de Barberà.
Joan Ramón har vært en sentral person i å etablere «det nye Spania». Hans engasjement for å kultivere vinmarkene i tråd med naturen og gjeninnføre polykultur, har i sin tur inspirert andre produsenter til å gjøre det samme.
Ekteparet kultiverer i tillegg til druer 24 hektar land. Dette er fordelt på 15 hektar oliventrær, som det produseres olivenolje av og 5 hektar med mandeltrær. I tilleg dyrker de grønnsaker til eget forbruk og 4 hektar korn som steinmales av den lokale mølla og deretter blir til brød hos den lokale bakeren.
I 2013 overtok Joan Ramón som en av fire partnere tapasrestauranten Can Cisa. Can Cisa / Bar Brutal er en uformell vinbar som serverer mat i toppklasse og har per dags dato (2015) Spanias beste utvalg av vin som er laget med minst mulig inngripen.
Produkt Produsent |
Årg. | Land Region |
Utvalg Status |
Volum (l) | VP-nr. | VP pris |
---|---|---|---|---|---|---|
Escoda Els Bassotets Escoda-Sanahuja |
2019 | Spania Catalunya |
BU Nyhet! - juli 2020 |
0,75 |
11934001 |
kr 289,90Bestill |
Escoda Els Bassots Escoda-Sanahuja |
2019 | Spania Catalunya |
BU Ny årgang! - juli 2020 |
0,75 |
1977701 |
kr 339,90Bestill |
Escoda Mas del Gaio Escoda-Sanahuja |
2019 | Spania Catalunya |
BU Ny årgang! - juli 2020 |
0,75 |
1977801 |
kr 389,90Bestill |
Escoda Nas del Gegant Escoda-Sanahuja |
2019 | Spania Catalunya |
BU Ny årgang! - juli 2020 |
0,75 |
933601 |
kr 289,90Bestill |