skip to Main Content
Thumbnail

Ved Spoleto sør i Umbria, like nord for Roma, ligger en liten grend romerne kalte Collecapretta som på norsk kan oversettes med Geitåsen. Siden 1100-tallet har familien Mattioli kultivert åssidene her. Vin har de laget de siste tre generasjonene og siden tidlig på 2000-tallet har Danilo Marcucci hjulpet til med å gjøre vinene tilgjengelige på markedet utover det lokale. Tidligere ble vinen kun solgt lokalt og ikke tappet på flasker.

Vitikultur

Vinmarkene, som ligger på 5-600 moh., er plantet mellom 1930 og 2000 og er fordelt på fem av totalt åtte hektar. På resten kultiveres oliventrær, spelt og gamle kornsorter. Gjødsling foregår kun med kompost fra egne dyr. Jordsmonnet er en blanding av jern- og kalkholdig leire ispedd noe kalkstein hvor blant andre druesortene Sangiovese, Trebbiano Spoletino, Malvasia, Sagrantino, Barbera og Ciliegiolo dyrkes.

Null tilsetninger eller bruk av tidsfremskyndende metoder krever perfekte druer. Kvaliteten på druene sikres ved riktig stell av vinplantene som beskjæring, reduksjon av frukt, organisk gjødsling og opprettholdelse av mangfold i og rundt vinmarkene.

Vinifisering

Alle vinene spontangjæres i åpne sementtanker uten temperaturkontroll eller tilsetning av svovel. Vinen modnes i flere forskjellige glassfiberbelagte sementbeholdere eller glassfibertanker som skal bidra til å uttrykke vinmarkene og druetypened sanne karakter.

Produktfilter 3 produkter
Kategorier
Land
Region
Druetype
Matmatch
Tilsatt svovel
Produkt
Produsent
Kategori Årg. Land
Region
Drue(r) Utvalg
Status
Volum (l) VP-nr. VP pris
Rødvin 2019 Italia
Umbria
Sangiovese BU
0,75 8082401
kr 269,90Bestill
Hvitvin 2019 Italia
Umbria
Trebbiano Spoletino BU
Ny årgang! - okt. 2020
0,75 8082301
kr 310,00Bestill
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.