
Collecapretta Le Cece
kr 339,90
Nyhet! - jan. 2024
Produsent: Collecapretta
Opprinnelse: Italia, Umbria, Spoleto, Terzo la PieveDrue: SangioveseJordsmonn: Kalkholdig leireVinmark plantet: 1960-1970Innhøstingsmetode: Plukket og selektert for håndUtbytte: 45 hl/haFermentering: Spontanfermentert. 6 dagers skallmaserasjonModning: I store gamle slavonske eikefat og ståltankerKlaring og filtrering: Uklaret og ufiltrertSertifisering: Økologisk. Jobber etter biodynamiske prinsipperInnholdsdeklarasjon: Kun druerMatmatch: Grønnsaker, Lyst kjøtt, Småvilt, Svin
Ved Spoleto sør i Umbria, like nord for Roma, ligger en liten grend romerne kalte Collecapretta som på norsk kan oversettes med Geitåsen. Siden 1100-tallet har familien Mattioli kultivert åssidene her. Vin har de laget de siste tre generasjonene og siden tidlig på 2000-tallet har Danilo Marcucci hjulpet til med å gjøre vinene tilgjengelige på markedet utover det lokale. Tidligere ble vinen kun solgt lokalt og ikke tappet på flasker. Les mer
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.