
Camillo Donati holder til i Langhirano, 20 minutter sør for Parma i Emilia-Romagna, i Nord-Italia. Her kultiverer han 21 hektar med vinmark etter biodynamiske prinsipper. Alle vinene tappes på flaske uten filtrering og tilsettes deretter 7 prosent ugjæret søt malvasia. Vinene får derfor en naturlig annengangsgjæring på flaske, og bunnfall kan forekomme.
Les mer
Orlandos sønn Antonio hjalp til med vingårdsarbeidet ved siden av revisorjobben sin, men etter at Orlando døde i 1964 har han drevet gården alene. I dag driver Antonios sønn Camillo gården sammen med sin kone Francesca og døtrene Camilla og Ginevra.
Camillo var lærling hos Francesco Brezza ved Tenuta Migliavacca i Casale Monferrato, som var blant de første som begynte å jobbe biodynamisk i Italia. I tillegg lærte han mye om vitikultur fra sin far og om vinifikasjon fra farens venn Ovidio.
Lokale druer
Camillos bestefar Orlando plantet en rekke ulike lokale druetyper, som opprinnelig ble vinifisert sammen (røde og hvite druer ble selvsagt holdt atskilt). I dag vinfiserer Camillo alle druene hver for seg. Orlando eksperimenterte også mye med hvilke jordsmonn de ulike druetypene trivdes best i. Hvilket er et arbeid Camillo har videreført når han i dag planter nye vinmarker.
Alt vinmarksarbeid gjøres for hånd, og i kjelleren jobber Camillo helt naturlig. Uten industrigjær, temperaturkontroll, syrejustering eller enzymer.
Vi anbefaler at vinene får minst tolv måneders lagring etter at annengangsgjæringen har startet.