-
Camillo Donati Campai
Camillo DonatiÅrgang 2023HvitvinNyhet! - juli 2024Italia, Emilia-RomagnaMalvasiaVP-nr.: 17331501EPD-nr.: 6478416kr 289,90Kjøp -
Camillo Donati Piccolo Ribelle
Camillo DonatiÅrgang 2022Perlende vinNy årgang! - august 2023Italia, Emilia-RomagnaBarberaVP-nr.: 10265901EPD-nr.: 5146774kr 289,90Les mer -
Camillo Donati Trebbiano
Camillo DonatiÅrgang 2020Perlende vinNy årgang! - feb. 2023Italia, Emilia-RomagnaTrebbianoVP-nr.: 256901EPD-nr.: 2716249kr 289,90Les mer -
Camillo Donati Rosso della Bandita
Camillo DonatiÅrgang 2020Perlende vinNy årgang! - okt. 2022Italia, Emilia-RomagnaBarbera, Lambrusco, Malvasia, TrebbianoVP-nr.: 257301EPD-nr.: 1964550kr 279,90Kjøp -
Camillo Donati Malvasia Rosa
Camillo DonatiÅrgang 2023Perlende vinNy årgang! - april 2024Italia, Emilia-RomagnaMalvasia RosaVP-nr.: 529501EPD-nr.: 2806867kr 289,90Kjøp -
Camillo Donati Malvasia Magnum
Camillo DonatiÅrgang 2020Perlende vinItalia, Emilia-RomagnaMalvasiaVP-nr.: 9524105EPD-nr.: 5273735kr 595,90Les mer -
Camillo Donati Malvasia
Camillo DonatiÅrgang 2022Perlende vinNy årgang! - juni 2025Italia, Emilia-RomagnaMalvasiaVP-nr.: 1071301EPD-nr.: 1539089kr 259,90Kjøp -
Camillo Donati Lambrusco
Camillo DonatiÅrgang 2023Perlende vinNy årgang! - juni 2024Italia, Emilia-RomagnaLambruscoVP-nr.: 9382501EPD-nr.: 5273453kr 259,90Kjøp

Camillo Donati holder til i Langhirano, 20 minutter sør for Parma i Emilia-Romagna, i Nord-Italia. Her kultiverer han 21 hektar med vinmark etter biodynamiske prinsipper. Alle vinene tappes på flaske uten filtrering og tilsettes deretter 7 prosent ugjæret søt malvasia. Vinene får derfor en naturlig annengangsgjæring på flaske, og bunnfall kan forekomme.
Les merOrlandos sønn Antonio hjalp til med vingårdsarbeidet ved siden av revisorjobben sin, men etter at Orlando døde i 1964 har han drevet gården alene. I dag driver Antonios sønn Camillo gården sammen med sin kone Francesca og døtrene Camilla og Ginevra.
Camillo var lærling hos Francesco Brezza ved Tenuta Migliavacca i Casale Monferrato, som var blant de første som begynte å jobbe biodynamisk i Italia. I tillegg lærte han mye om vitikultur fra sin far og om vinifikasjon fra farens venn Ovidio.
Lokale druer
Camillos bestefar Orlando plantet en rekke ulike lokale druetyper, som opprinnelig ble vinifisert sammen (røde og hvite druer ble selvsagt holdt atskilt). I dag vinfiserer Camillo alle druene hver for seg. Orlando eksperimenterte også mye med hvilke jordsmonn de ulike druetypene trivdes best i. Hvilket er et arbeid Camillo har videreført når han i dag planter nye vinmarker.
Alt vinmarksarbeid gjøres for hånd, og i kjelleren jobber Camillo helt naturlig. Uten industrigjær, temperaturkontroll, syrejustering eller enzymer.
Vi anbefaler at vinene får minst tolv måneders lagring etter at annengangsgjæringen har startet.








