Kinoshita Shuzō Tamagawa Yamahai 1,8 l
kr 1060,00
Produsent: Kinoshita Shuzō
Opprinnelse: Japan, Kyoto, KyotangoType: Genshu, Junmai, Muroka, Nama, YamahaiFermentering: SpontanfermentertPoleringsgrad: 66 % (34 % av ytterskallet er polert bort)Pasteurisering: UpasteurisertKlaring og filtrering: Ikke karbonfiltrertOm produktet: Yamahai er en tids- og arbeidskrevende metode å preparere risen på før man kan ta fatt på selve bryggingen, men hakket lettere enn Kimoto metoden. Saken får et rikt, fruktig og høy konsentrasjon og er en av de første sakene som ble brygget uten tilsatt kultivert gjær etter at Philip Harper tok over som bryggemester. Denne saken tåler alt, og passer til et stort utvalg retter avhengig av serveringstemperatur eller drikkes alene. Kan serveres kjølig, romtemperert eller varm(40-50C). Kan stå åpen i flere år.Innholdsdeklarasjon: Ris, vann, gjærMatmatch: Fisk, Grønnsaker, Lyst kjøtt, Svin
Kinoshita Shuzō er på alle måter et småskala bryggeri, men med en rik og spennende portefølje størrelsen tatt i betraktning. Grunnlagt i 1842 i landsbyen Kyotango, Tamagawa står for "elve-juveler" og gjenspeiler vannkilden Kawakamidani-elven hvor de henter sitt vann til brygging fra. Bryggeriet er også det første i 2007 til å ansette en utenlandsk bryggemester i Philip Harper, en ex-pat som egentlig flyttet til Japan for å være engelsklærer. Bryggeriet bruker både Yamahai og Kimoto metodene til å brygge sake, noe som krever mye tid og ikke minst manuelt arbeid. Bryggeriet spontangjærer også all sin sake. De er også veldig tydelig på at alle sakene kan drikkes på alle temperaturer og har lang levetid. Les mer
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.