Kinoshita Shuzō Tamagawa Kimoto 0,72 l
kr 579,90
Produsent: Kinoshita Shuzō
Opprinnelse: Japan, Kyoto, KyotangoType: Junmai, Kimoto, ShizenshuFermentering: SpontanfermentertPoleringsgrad: 77 % (34 % av ytterskallet er polert bort)Pasteurisering: UpasteurisertKlaring og filtrering: Ikke karbonfiltrertSertifisering: ØkologiskOm produktet: Tamagawa Kimoto gjenskaper en bryggestil fra 1800-tallet, og er lagret i flaske i 3 år før den sendes fra bryggeriet. Sake brygget Kimoto er en et tids- arbeidskrevende metode risen må gjennom før man kan ta fatt på selve bryggingen. Saken lages på økologisk dyrket ris, som dyrkes spesielt for å utvide habitatet til den lokale storkearten som lever nær bryggeriet. Dette forklarer også storken på etiketten. Kompleks, tørr og rik, men likevel elegant og med stor flerbruksverdi. Kan serveres både kjølig, romtemperert og varm(40-50C), Philip Harper selv foretrekker denne varm. Tamagawa Kimoto kan drikkes alene eller til et stort utvalg av retter, avhengig av serveringstemperatur. Kan stå åpen i flere år.Innholdsdeklarasjon: Ris, vann, gjærMatmatch: Fisk, Lyst kjøtt, Skalldyr, Uten mat
Kinoshita Shuzō er på alle måter et småskala bryggeri, men med en rik og spennende portefølje størrelsen tatt i betraktning. Grunnlagt i 1842 i landsbyen Kyotango, Tamagawa står for "elve-juveler" og gjenspeiler vannkilden Kawakamidani-elven hvor de henter sitt vann til brygging fra. Bryggeriet er også det første i 2007 til å ansette en utenlandsk bryggemester i Philip Harper, en ex-pat som egentlig flyttet til Japan for å være engelsklærer. Bryggeriet bruker både Yamahai og Kimoto metodene til å brygge sake, noe som krever mye tid og ikke minst manuelt arbeid. Bryggeriet spontangjærer også all sin sake. De er også veldig tydelig på at alle sakene kan drikkes på alle temperaturer og har lang levetid. Les mer
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.