skip to Main Content
Thumbnail

Det familiedrevne Champagne-huset Fleury ble etablert i 1895 i Courteron i Vallée de la Seine, i Côte des Bar, Champagne. I dag kultiverer Jean-Pierre Fleury, som er fjerde generasjon, 15 hektar med vinmark på biodynamisk vis, noe som gjør dem til Champagnes største biodynamiske produsent. Fleury var også første produsent i Champagne som ble sertifisert biodynamisk.

Pionérer

Siden etableringen har hver generasjon markert seg som innovative på ulike måter. I 1901 var Emilie Fleury den første vinmakeren i Champagne som plantet Pinot Noir etter vinlusens herjinger. I 1929 var drueprisene så lave at Emiles sønn, Robert Fleury, tok den da uvanlige beslutningen om å tappe sin egen Champagne.

Vellykket omlegging

I 1970 ble Roberts sønn, Jean-Pierre Fleury, bekymret for påvirkningen et kjemisk landbruk hadde på miljøet, og begynte derfor å eksperimentere med kompostering og manuell bearbeiding av vinmarkene. I 1989 gjorde han så et forsøk hvor han tok i bruk biodynamiske prinsipper på tre av hektarene på vingården. Det var så vellykket at han tre år senere la om hele vingården til biodynamisk drift. Jean-Pierre ble også kåret til ”Årets vinmaker” av Gault-Millau i 1993.

Internasjonalt anerkjent

I dag er Fleury en internasjonalt anerkjent Champagne-produsent. Og Emiles oldebarn, Jean-Sébastien Fleury, har siden 2009 hatt hovedansvar både i vinmarker og kjeller. Han innførte pløying med hest i vinmarkene, og i dag kultiveres halvparten på denne måten. Det var dessuten Jean-Sébastien som stod bak Champagnes første svovelfrie årgangschampagne, Fleury Sonate No9 Extra Brut, som ble lansert i 2012.

Biodynamisk kultivering

Vingårdens totalt 15 hektar med vinmark er fordelt på 85 % Pinot Noir, 10 % Chardonnay, 3 % Pinot Blanc og 2 % Pinot Gris. Jordsmonnet består av kalkholdig leire, og de fleste vinmarkene ligger i sør- og sørvestvendte bratte skråninger hvor druene får mye sol og dermed høy modning. Alle vinmarkene kultiveres på biodynamisk vis, og nylig la også to andre produsenter i Courteron om til biodynamisk drift etter å ha sett hvor bra det fungerer for Fleury.

Druene håndplukkes, og vinene spontanfermenteres i ståltanker og 6000 liter store gamle eikeliggere. De modnes også på sistnevnte.

Årlig produksjon er i dag på 200 000 flasker, og i tillegg til Demeter-sertifisering har Fleury også Ecocert- og Biodyvin-sertifisering.

Produktfilter 7 produkter
Kategorier
Land
Region
Druetype
Matmatch
Tilsatt svovel
Produkt
Produsent
Kategori Årg. Land
Region
Drue(r) Utvalg
Status
Volum (l) VP-nr. VP pris
Musserende NV Frankrike
Champagne
Pinot Noir BU
0,75 1504701
kr 469,90Bestill
Musserende 2009 Frankrike
Champagne
Pinot Noir BU
0,75 10965801
kr 689,90Bestill
Musserende NV Frankrike
Champagne
85 % Pinot Noir og 15 % Chardonnay BU
0,75 1504601
kr 489,90Bestill
Musserende 2011 Frankrike
Champagne
Pinot Noir BU
Nyhet! - mai 2020
0,75 11859801
kr 549,90Bestill
Musserende 2011 Frankrike
Champagne
Pinot Noir BU
1,5 10131705
kr 1850,00Bestill
Musserende 2011 Frankrike
Champagne
Pinot Noir BU
0,75 1504501
kr 859,90Bestill
Musserende 2014 Frankrike
Champagne
Pinot Gris BU
Nyhet! - mai 2020
0,75 11861801
kr 1000,00Bestill
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.