skip to Main Content
Thumbnail

Ciro Picariello kultiverer ni hektar med vinmark i landsbyen Summonte, like utenfor Avellino i Campania i Sør-Italia. Tidligere solgte Ciro mesteparten av druene til det lokale kooperativet, men der syntes han at de tillot for høye avlinger og dermed ikke fikk utnyttet druenes potensiale. Første årgang ble laget i 2004 nærmest som en test, men vinen ble så vellykket at det ikke var noen vei tilbake.

Av Ciros ni hektar med vinmarker i hjertet av DOCG Fiano di Avellino er fem plantet med Fiano, mens de resterende tre brukes til Aglianico, Piedirosso og Sciascinoso.

Høytliggende vinmarker (rundt 650-750 meter over havet) sørger for aromatiske viner med superb friskhet. I tillegg bidrar lav avkastning til langt høyere konsentrasjon enn de fleste andre viner fra Campania.

Ciro har gjort absolutt alt selv fra starten av, uten hjelp fra verken konsulenter eller ønologer. Han har bare fulgt sin egen magefølelse, og har som filosofi å utvise den ytterste respekt for de ulike vinmarkene og jordsmonnets særegenheter. Det gjør han blant annet ved å la vinene spontanfermentere og modnes på ståltank. Dette gir rene og terroir-pregede viner uten maskerende eikearomaer. Og vinene tåler mange års lagring.

Produktfilter Ingen treff
Kategorier
Land
Region
Druetype
Matmatch
Tilsatt svovel

Ingen produkter ble funnet som passer dine valg.