Skip to content

NON DOS Rotburger BiB

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Vinforum: ★ ★ ★ ★

Omtale

Dyp ung rød. God fersk rød og mørkere frukt. Fyldig og myk med fin syre, lett bitt, sitter godt. En god og bløt boksvin. Meget godt kjøp.Aperitif

Dufter av røde bær, lær og plommer. Saftig og mørk frukt på smak med lange og ferske tanniner.Dagens Næringsliv 

Frisk og ueiket burgenlandvin med innslag av mørke bær, blomster og krydder på duft. Middels fyldig og saftig vin med flott frukt i munnen, god lengde og fast og tørr finish.Vinforum

NON DOS Rotburger er en frisk og fruktig rødvin på boks lansert i Vinmonopolets bestillingsutvalg i november. En saftig vin som passer godt til mat eller bare kos.

Rotburger

Rotburger ble til på 1920-tallet og er resultatet av en krysning mellom Blaufränkisch og St. Laurent. Med sine værbestandige egenskaper og anvendelighet har Rotburger blitt for Østerrikes røde druer det Grüner Veltliner er for de hvite; nasjonaldrue og den mest populære.

Økologisk er ikke nok

NON DOS Rotburger er laget i samarbeid med vingårder som alle er sertifisert gjennom Bio-Austria. Dette er en meget streng økosertifisering, som går langt utover EUs minimumskrav for økologisk vinproduksjon når det gjelder alt fra tilsetningsstoffer til tillatte rensemidler i vinkjelleren.

NON DOS Rotburger er også en vegansk vin. Dette er dessverre ingen selvfølgelighet i konvensjonell vinproduksjon, der det ofte brukes en rekke animalske produkter, blant annet for klarning. Vinen er heller ikke tilsatt enzymer, sukker, syre eller andre smakstilsetninger. Den er spontanfermentert som betyr at det ikke er brukt industrigjær, men at vinen har fått lov til å fermentere i sitt eget tempo på de naturlige gjærsporene som finnes på drueskallet.

Alt dette bidrar til at vinen får lov til å være seg selv: en ærlig Rotburger som representerer sin opprinnelse med stolthet.

Nyt lett avkjølt, gjerne fra et kjøkkenglass.