skip to Main Content

NON DOS har sammen med Meinklang avkledd nok en østerriksk vin.
Ingen fiksfakseri, bare rendyrket og klokkeklar grüner veltliner, tappet på gjennomsiktig flaske med bruskork. Nakent, enkelt og veldig godt. Naken Grüner Veltliner ble lansert i basisutvalget 12. januar.

Rett-frem-vin

Meinklangs nakenviner med den gjenkjennelige kua på flasken har rukket å bli både kjente og kjære i norske polhyller. Naken Grüner Veltliner bygger på suksessen og tar avkledningen et hakk videre, både når det gjelder innhold og innpakning.

Idéen er enkel: rendyrke en av Meinklangs og østerrikes spesialiteter – druen grüner veltliner. Druematerialet er en spesiell seleksjon fra Meinklangs biodynamiske vinmarker. Vinen har dessuten fått skallkontakt underveis og er ufiltrert. Dette bidrar til et dypere smaksbilde med struktur og karakter som lar druens egenart tre tydelig frem. Samtidig forbedrer skallkontakten vinens lagringsdyktighet. Dette har gjort det mulig å redusere svovelmengden som brukes ved flasketapping til et absolutt minimum.

Ingenting å skjule

Innpakningen understreker vinens identitet. Naken Grüner Veltliner er tappet på klar glassflaske med UV-filter som gir god beskyttelse, samtidig som den viser frem den gylne vinen i all sin prakt. Selv om vinen ikke er musserende, prydes toppen av flaska av en god, gammeldags flaskekapsel (“crown cap”). En velutprøvd, effektiv og brukervennlig kapslingsmetode som minimerer flaskefeil.

Meinklang Naken Grüner Veltliner

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Aftenposten: “Er det ditt første møte med druen Grüner Veltliner? Da starter vi her. Wow! Kjenn hvordan intensiteten i smaken bare øker og øker etter at du har svelget. Biodynamisk produsent mange kjenner fra før. Smak av eple, sitron og nyper.” Terningkast 6 (2016)
Vinforum: “Frisk, ren og ufiltrert grüner med merkbar co2 og innslag av epler, fersken, pære, anis og et streif av urter på duft. Slank og lett syrlig vin med moderat alkohol, god lengde og lett bitter, knusktørr og eplepreget finish.” ★★★★
Apéritif: “Gulgrønn. Delikat med fint mineral- og druepreg. God munnfølelse, fin syre, leskende med ørlite bitt mot slutten, frisk finish. En herlig vin som tåler 3-4 år. Meget godt kjøp.” 86 poeng (2016)