Skip to content

NON DOS har sammen med Meinklang avkledd nok en østerriksk vin.
Ingen fiksfakseri, bare rendyrket og klokkeklar grüner veltliner, tappet på gjennomsiktig flaske med bruskork. Nakent, enkelt og veldig godt. Naken Grüner Veltliner ble lansert i basisutvalget 12. januar.

Rett-frem-vin

Meinklangs nakenviner med den gjenkjennelige kua på flasken har rukket å bli både kjente og kjære i norske polhyller. Naken Grüner Veltliner bygger på suksessen og tar avkledningen et hakk videre, både når det gjelder innhold og innpakning.

Idéen er enkel: rendyrke en av Meinklangs og østerrikes spesialiteter – druen grüner veltliner. Druematerialet er en spesiell seleksjon fra Meinklangs biodynamiske vinmarker. Vinen har dessuten fått skallkontakt underveis og er ufiltrert. Dette bidrar til et dypere smaksbilde med struktur og karakter som lar druens egenart tre tydelig frem. Samtidig forbedrer skallkontakten vinens lagringsdyktighet. Dette har gjort det mulig å redusere svovelmengden som brukes ved flasketapping til et absolutt minimum.

Ingenting å skjule

Innpakningen understreker vinens identitet. Naken Grüner Veltliner er tappet på klar glassflaske med UV-filter som gir god beskyttelse, samtidig som den viser frem den gylne vinen i all sin prakt. Selv om vinen ikke er musserende, prydes toppen av flaska av en god, gammeldags flaskekapsel («crown cap»). En velutprøvd, effektiv og brukervennlig kapslingsmetode som minimerer flaskefeil.

Meinklang Naken Grüner Veltliner

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 87 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★

Familien Michlits
Angela og Werner med vinegg
Angus
Vinmark