skip to Main Content

Coenobium

I klosteret i Vitorchiano danner 70 nonner et felleskap innen cistercienserordenen av den strenge observans, bedre kjent som trappister. Livet i klosteret er formet av tro, liturgi og manuelt arbeid og utrykkes gjennom det felles liv (coenobium) nonnene lever. Sentralt hos trappistene står Benedikts regel hvor det 48. kapittel sier: «for da er de i sannhet munker, hvis de lever av deres håndarbeid». I henhold til denne regelen produserer de fleste trappistklostere varer som selges til inntekt for felleskapet.

Økologisk

Vin er blant varene som produseres og selges av nonnene i klosteret nord for Roma. Her kultiverer de 3,5 hektar vinmarker plantet i 1963 og 1972. Det gjødsles kun med organisk materiale og det brukes ikke tilsetninger. Druene Trebbiano, Malvasia og Verdicchio, det vulkanske jordsmonnet og skallkontakten under gjæringen gir vinene naturlig frukt og friskhet, og ikke overraskende et preg av guddommelighet.

Matmatch

Begge klostervinene har god friskhet, mineralitet og struktur som gjør at de passer svært godt til skalldyr og grillet hvit fisk med smaksrikt tilbehør. Coenobium Ruscum har ekstra struktur på grunn av lengre skallmaserasjon og passer derfor også godt til lyst kjøtt, gryteretter og sopprisotto.

Monastero Trappiste Coenobium

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Vinforum: “Fremstilt av trebbiano, malvasia og verdicchio; fra et lukket nonnekloster. Frisk og tiltalende laziovin med innslag av epler, fersken, blomster og et streif av urter på duft. Middels fyldig og frisk også i munnen, med god lengde og tørr og lett bitter finish.” ★★★★
Apéritif: “Gullgul. Kul duft med fint skallpreg, blomster, fin karakter. Fyldig og konsentrert med flott frukt, leskende og god, fine skalltanniner, men også svært godt integrert med god syrlig finish. En herlig vin som tåler 5-6 år. Meget godt kjøp.” 89 poeng
Dagens Næringsliv: “Dufter av søt og gul steinfrukt. Sødmefull og bløt moden frukt med en balansert syre og en lang tørr fyldig utgang.” 89 poeng

Monastero Trappiste Coenobium Ruscum

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Vinforum: “Fremstilt av trebbiano, malvasia og verdicchio; med mer skallkontakt enn den vanlige Coenobium. Frisk og tiltalende laziovin med innslag av epler, sitrus, sitrusskall, fersken, blomster og et streif av urter på duft. Middels fyldig og frisk også i munnen, med god lengde og markante tørrstoffer i finish.” ★★★★
Apéritif: “Gyllen. God og åpen duft med tørket gul og oransje frukt, blomster. Fyldig og konsentrert med veldig god skallkarakter, god fasthet, lang ettersmak med appelsinskall. En tørr og fast vin som tåler 6-7 år. Meget godt kjøp.” 88 poeng
Dagens Næringsliv: “Noe lukket på duft med hint gul kjernefrukt. Fyldig og lett moden frukt med en fin konsentrasjon på smak. Balansert syre og tørr finish.” 89 poeng