Skip to content

Coenobium

I klosteret i Vitorchiano danner 70 nonner et felleskap innen cistercienserordenen av den strenge observans, bedre kjent som trappister. Livet i klosteret er formet av tro, liturgi og manuelt arbeid og utrykkes gjennom det felles liv (coenobium) nonnene lever. Sentralt hos trappistene står Benedikts regel hvor det 48. kapittel sier: «for da er de i sannhet munker, hvis de lever av deres håndarbeid». I henhold til denne regelen produserer de fleste trappistklostere varer som selges til inntekt for felleskapet.

Økologisk

Vin er blant varene som produseres og selges av nonnene i klosteret nord for Roma. Her kultiverer de 3,5 hektar vinmarker plantet i 1963 og 1972. Det gjødsles kun med organisk materiale og det brukes ikke tilsetninger. Druene Trebbiano, Malvasia og Verdicchio, det vulkanske jordsmonnet og skallkontakten under gjæringen gir vinene naturlig frukt og friskhet, og ikke overraskende et preg av guddommelighet.

Matmatch

Begge klostervinene har god friskhet, mineralitet og struktur som gjør at de passer svært godt til skalldyr og grillet hvit fisk med smaksrikt tilbehør. Coenobium Ruscum har ekstra struktur på grunn av lengre skallmaserasjon og passer derfor også godt til lyst kjøtt, gryteretter og sopprisotto.

Monastero Trappiste Coenobium

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 88 poeng
Dagens Næringsliv: 87 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★

Monastero Trappiste Coenobium Ruscum

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 90 poeng

Vitorchiano i fugleperspektiv
Liturgi
Vitorchiano i fugleperspektiv
Arbeid i vinmarken
Høsting av druer