skip to Main Content

Fuente Guijarro Sidra del Sur Ancestral

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 86 poeng

Fuente Guijarro Sidra del Sur Método Clásico

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 89 poeng

Fuente Guijarro ligger på 2000 meters høyde, i Sierra Nevada nasjonalpark helt sør i Spania. Her lager Manuel Moreno og Sara Berani unike sidere av glemte eplesorter, helt uten snarveier eller tilsetninger.

Høyfjellssider av glemte eplesorter

Sara og Manuel gikk grundig til verks og fant de eldste trærne av de lokale eplesortene, som de plantet ut på eiendommen. På denne måten rendyrket de den eldgamle og nær utryddede eplesorten peros. Den har mer syrlighet enn de fleste typiske siderepler. Sammen med det kjølige fjellklimaet i høyden gir peros en frisk sider med intens og karakteristisk aroma. Den er også er meget lagringsvennlig, noe som er svært uvanlig for sider.

Tradisjonelt og bærekraftig

Metodene som brukes er erketradisjonelle. Eplene plukkes og presses manuelt og blir deretter spontangjæret. De blir ikke tilsatt noe som helst, heller ikke svovel. Ancestral får sine bobler gjennom ancestral-metoden, den eldste måten å lage musserende vin på. Mosten tappes på flaske før den er ferdiggjæret og får på den måten naturlige bobler. For sideren Metódo Clásico benyttes champagnemetoden, dvs. at sideren gjæres ferdig på tank, og får en annengangsgjæring på flaske ved å tilsette eplemost.

Fuente Guijarro drives etter bærekraftig prinsipper. Gården bruker derfor kun solenergi, alt av søppel resirkuleres til bruk på gården og sideren tappes på gjenbrukte flasker. Siden epletrærne ligger spredt utover den ulendte fjelleiendommen, foregår innhøstingen ved hjelp av esel, som er eneste mulige transportmiddel.

Konsentrert og unik smak

Siderne fra Fuente Guijarro skiller seg ut med en flott friskhet, intens aroma og svært konsentrert smak. De er levende i stilen og gir følelsen av å spise et ferskt, syrlig eple med lett bitterhet i ettersmaken. Til tross for at de er knusktørre, har de god fruktsødme og fyldig smak.

Ancestral er lett i stilen og er svært anvendelig til tyngre og fetere matretter, fordi den flotte syrestrukturen klarer å håndtere det meste. Prøv den sammen med fiskeretter med fet saus, blåskjell, gjerne dampet i en skvett sider, eller til svinekoteletter og råpølser!

Metódo Clásico er den fyldigste av siderne, med kremet munnfølelse som gjør den perfekt perfekt som alternativ, høstlig aperitiff, gjerne sammen med spekemat og moden fastost.