Skip to content

Casa de Mouraz Vinho Verde «air»

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif:  86 poeng
Dagens Næringsliv: 86 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★

Casa de Mouraz Dâo branco

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 87 poeng
Dagens Næringsliv: 87 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★

Casa de Mouraz Dâo branco «Encruzado»

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 89 poeng
Dagens Næringsliv: 88 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★

Ekteparet bak Casa de Mouraz, Antonio Lopes Ribero og Sara Dionisio, er genuint opptatt av de lokale druesortene og jordsmonnet i regionen Dão i Portugal. Sammen med de biodynamiske kultiveringsmetodene danner dette grunnlaget for å lage vin av høy kvalitet. De 50 – 60 år gamle vinplantene får vokse fritt blant trær, blomster og planter for å unngå monokultur og sikre et biologisk mangfold.

Munker og jordsmonn

Casa de Mouraz’ vinmarker i Dão har vært beplantet siden 1500-tallet. Munker delte inn parsellene etter hvordan jordsmonnet, med vekslende innhold av granitt og leire, og vekstvilkårene, som soleksponering og drenering, preget vinens kvalitet. Dagens puristiske, mineralske og stedsegne viner med høy friskhet, balansert syrlighet, frukt og konsentrasjon bærer vitnesbyrd om munkenes håndverk.

Lokale druesorter

Det er et godt tegn om man ikke gjenkjenner druenavnene skrevet på en portugisisk vin, hevdes det. Portugals vinkultur har utviklet seg relativt isolert. Derfor finner man druesorter som ikke finnes andre steder på kloden. Casa de Mouraz’ to Dão Branco-viner er henholdsvis en éndruevin, fra håndplukkede og nøye selekterte Encruzado-druer, og en enkeltvinmarksvin med druer av ca. 15 lokale sorter hvor kun 9 står på etiketten.

Sara og Antonio
Antonio
Gamle vinstokker
Malvasia Fina
Innhøsting for hånd
Innhøsting