Skip to content
Thumbnail

Salvatore Ferrandes holder til på den lille, italienske øya Pantelleria, som ligger akkurat litt nærmere Afrika enn Sicilia. Her lager han søtvinen passito på druen zibibbo, en lokal muscat-variant som han dyrker på sine 1,6 hektar vinmarker.

Vinstokkene vokser i terrasserte skråninger i det skrinne, vulkanskejordsmonnet. På grunn av de harde vekstvilkårene må de graves delvis ned, slik at ikke røttene eksponeres av vindene som herjer øya og for å samle regnvann nær planten. Alt dette gjør dyrkingen svær arbeidskrevende, og både avkastning og produksjon er svært begrenset.

Det spanske etternavnet til tross, har familien til Salvatore holdt til på øya i over 600 år. Salvatore har holdt vintradisjonene i hevd, og dyrker og lager vin på samme måte som den ble laget for århundrer siden – helt uten tilsetninger eller snarveier. Etter å ha blitt plukket og selektert for hånd, tørkes druene på stativ i sola i ca. 14 dager. Deretter spontangjæres de og modnes på ståltanker i et halvt års tid, før modningen avsluttes på flaske.

Resultatet er en helt unik søtvin – fyldig og frisk, med en distinkt syrlighet og mineralitet som gjør den like anvendelig til dessert og ost som til meditasjon.

Ingen produkter ble funnet som passer dine valg.