Skip to content
Thumbnail

På 2000 meters høyde, midt i Sierra Nevada nasjonalpark i Granada, Spania, lager Manuel Moreno og Sara Berani eplesider. Eplene deres er økologisk dyrket, produksjonen foregår helt uten snarveier eller tilsetninger og sideren er selvfølgelig spontangjæret og ikke tilsatt noen ting – heller ikke svovel.

Sara og Manuel har funnet de eldste trærne av de lokale eplesortene, som de plantet ut på eiendommen. På denne måten rendyrket de den eldgamle og nær utryddede eplesorten peros. Den har mer syrlighet enn de fleste typiske siderepler. Sammen med det kjølige fjellklimaet i høyden gir peros en frisk sider med intens og karakteristisk aroma. Den er også er meget lagringsvennlig, noe som er svært uvanlig for sider.

Fuente Guijarro drives etter bærekraftig prinsipper. Gården bruker derfor kun solenergi, alt av søppel resirkuleres til bruk på gården og sideren tappes på gjenbrukte flasker. Siden epletrærne ligger spredt utover den ulendte fjelleiendommen, foregår innhøstingen ved hjelp av esel, som er eneste mulige transportmiddel.

Ingen produkter ble funnet som passer dine valg.