Skip to content
Thumbnail

Som eneste vinhus holder Clos Lentiscus til inne i nasjonalparken i Garraf-fjellene like utenfor Sant Pere de Ribes i Catalonia. Det ble etablert i 2001 av brødrene Manel og Joan Aviñó med formål om å lage vin på gamlemåten, og samtidig gjenreise familievingården fra 1300-tallet til sin fordums stolthet. Her kultiverer de i dag 22 hektar med vinmarker på biodynamisk vis, hvorav 95 prosent er plantet med lokale druetyper fra Garraf-området.

Les mer

Her i Garraf-fjellene, en halvmil fra Middelhavet og tre mil sørvest for Barcelona i DO Penedès, ligger vinmarkene på en kalkholdig steinblokk med et grunt jordsmonn fullt av marine fossiler. Tilsvarende jordsmonnet i blant annet Chablis og Champagne. Dette gir særpregede og mineralske viner med et ypperlig lagringspotensial.

Et levende miljø

Clos Lentiscus jobber etter biodynamiske prinsipper og lager vinene sine på samme måte som i gamle dager. I vinmarken brukes ingen plantevern- og ugressmidler. Når gresset får vokse i vinmarkene øker mineralopptaket i jordsmonnet. Og ettersom ingen elementer fjernes fra vinmarkene stortrives både mikroorganismer, insekter og fugler. Dette bidrar til et sunt og velfungerende økosystem, og legger grunnlaget for å skape viner som uttrykker druene og stedet de har vokst.

Hos Clos Lentiscus vandrer også sauer rundt i vinmarkene, hvor de sørger for å holde gresset nede på et fornuftig nivå, samtidig som de bidrar til komposten som vinmarkene gjødsles med for å opprettholde et sunt jordsmonn.

Alle druene høstes for hånd, og kun fullmodne druer får bli med til vinhuset. De musserende vinene spontanfermenteres i ståltanker på lav temperatur, og de får deretter et kort opphold på gamle eikefat. Annengangsgjæringen skjer på flaske – også denne uten tilsatt industrigjær. Vinene får så minst 20 måneder flaskemodning før de degorgeres for hånd uten tilsetning av verken sukker, stabilisatorer eller konserveringsmidler. Clos Lentiscus eksperimenterer også med amforaer og såkalte dolia (store leirkrukker) i produksjonen av noen av sine musserende viner.

Lang historie

Lentiscus-navnet kommer fra det over 1000 år gamle eviggrønne mastikstreet som står midt på eiendommen og dermed trofast har fulgt med familien helt siden gården ble bygget på 1300-tallet. Dette finner du også igjen i vinhusets logo. De bruker også blader fra mastikstreet i et av de biodynamiske preparatene de bruker i vinmarkene.

I Clos Lentiscus’ vinkjeller stiller lokale kunstnere ofte ut maleriene sine, og noen av verkene auksjoneres bort til inntekt for skolemateriell og medisiner til etiopiske barn.

Clos Lentiscus vin panorama Non Dos

Produktfilter Showing 1 - 10 of 10 produkter
Kategorier
Land
Region
Druetype
Matmatch
Tilsatt svovel
Produkt
Produsent
Kategori Årg. Land
Region
Drue(r) Utvalg
Status
Volum (l) VP-nr.
EPD-nr.
VP pris
Rødvin 2019 Spania
Tarragona
Ull de llebre og Carignan BU
Nyhet! - sept. 2023
1 16313001
6303234
kr 339,90Bestill
Hvitvin Oransjevin 2021 Spania
Tarragona
Xarel·lo BU
Nyhet! - juli 2024
0,75 17280501
6464770
kr 365,00Bestill
Hvitvin 2020 Spania
Tarragona
Xarel·lo BU
Nyhet! - juli 2024
0,75 17280801
6464762
kr 339,90Bestill
Hvitvin 2017 Spania
Tarragona
Xarel·lo BU
Nyhet! - sept. 2023
0,75 16312901
6303382
kr 599,90Bestill
Hvitvin 2020 Spania
Tarragona
Xarel·lo BU
Nyhet! - jan. 2022
1 13874701
5930722
kr 369,90Bestill
Rosévin 2021 Spania
Tarragona
50 % Ull de Llebre / 50 % Xarel·lo Vermell BU
Ny årgang! - mars 2023
1 13874601
5930714
kr 369,90Bestill
Musserende vin 2018 Spania
Tarragona
100 % Malvasia de Sitges BU
Ny årgang! - sept. 2023
0,75 3918701
4560231
kr 329,90

Utsolgt

Musserende vin 2018 Spania
Tarragona
100 % Sumoll BU
Ny årgang! - april 2024
0,75 16835401
4560249
kr 339,90Bestill
Hvitvin 2021 Spania
Tarragona
Xarel·lo BU
Ny årgang! - april 2024
0,75 12005901
4926507
kr 349,90Bestill
Rødvin 2017 Spania
Tarragona
Carignan BU
Ny årgang! - des. 2021
0,75 12006001
4926515
kr 349,90Bestill
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.