Terada Honke Katori 90 Nama Genshu 1,8 l
kr 1089,90
Utsolgt
Forventes på lager: ukjent
Produsent: Terada Honke
Opprinnelse: Japan, Chiba, KozakiType: Genshu, Junmai, Kimoto, Muroka, Nama, ShizenshuFermentering: SpontanfermentertPoleringsgrad: 90 % (10 % av riskornet fjernes)Pasteurisering: UpasteurisertKlaring og filtrering: Ikke karbonfiltrertSertifisering: ØkologiskOm produktet: Kun 20% av risen poleres bort, og man ender opp med et brygg som best kan beskrives som flytende ris. Brygget blir også spontanfermentert, blir heller ikke karbonfiltrert, og har naturlig alkoholinnhold på 19%. Saken får en dypt kompleks og tørr stil med mye rispreg, umami og jordlighet. Kan serveres kjølig, romtemperert eller varm(40-50C), og nytes alene eller til et stort utvalg av retter. Kan stå åpen i flere år.Innholdsdeklarasjon: Ris, vann, gjærMatmatch: Fisk, Grønnsaker, Lyst kjøtt, Svin
Terada Honke ble etablert i 1673 og bruker århundregamle metoder for å brygge sine saker, og all risen kommer fra nærliggende økologisk sertifiserte rismarker. Bryggeriet både eies og drives av Terada Masaru som er 24. generasjon i rekken og driver sakeproduksjonen med tids- og arbeidskrevende metoder. Noen av sakene er også basert på gamle tempeloppskrifter fra 1500-tallet og lages året rundt som sesongbrygg. Alle brygg spontangjæres, går ikke gjennom karbonfiltrering og de kultiverer sin egen koji. Alt dette gjøre Terada Honke til et av de mest unike bryggeriene i Japan. Les mer
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.