skip to Main Content

Terada Honke Daigo Nu Shizuku 0,72 l

Alkohol: 14 % Volum: 0,72 l VP-nr.: 2850101 Utvalg: BU EPD-nr.: 4265302

kr 499,90

Produsent:

Terada Honke ble etablert i 1673 og bruker århundregamle metoder for å brygge sine saker, og all risen kommer fra nærliggende økologisk sertifiserte rismarker. Bryggeriet både eies og drives av Terada Masaru som er 24. generasjon i rekken og driver sakeproduksjonen med tids- og arbeidskrevende metoder. Noen av sakene er også basert på gamle tempeloppskrifter fra 1500-tallet og lages året rundt som sesongbrygg. Alle brygg spontangjæres, går ikke gjennom karbonfiltrering og de kultiverer sin egen koji. Alt dette gjøre Terada Honke til et av de mest unike bryggeriene i Japan. Les mer

Opprinnelse: Japan, Chiba, KozakiType: Bodaimoto, Genshu, Junmai, Muroka, Nama, ShizenshuFermentering: SpontanfermentertPoleringsgrad: Mellom 90 og 93 % (7 - 10 % av riskornet fjernes)Pasteurisering: UpasteurisertKlaring og filtrering: UfiltrertSertifisering: ØkologiskOm produktet: Daigo no Shizuku er basert på en eldgammel tempeloppskrift hvor gjærstarteren lages over natten i stedet for en måned. Alle ingredienser tilsettes samtidig, i stedet for i tre omganger og fermentingen varer i kun ti dager i stedet for en måned. Terada Honke er det eneste bryggeriet som lager denne middelaldersaken. Den lages året rundt, noe som gir i store variasjoner i alkohol- og syrenivå fra sesong til sesong. Denne saken er nesten ikke polert, kan være perlende og bør åpnes forsiktig ved kjølig temperatur. Den har et fint bunnfall av ris som bør vendes forsiktig rundt før servering. Saken har høy syrlighet og mye sødme, rik og kremet stil med en laktisk fedme og nøttepreg. Drikkes og oppbevares kjølig, og nytes enten alene eller til et stort utvalg av retter. Bør konsummeres innen 2 uker etter åpning.Innholdsdeklarasjon: Ris, vann, gjærMatmatch: Fisk, Lyst kjøtt, Skalldyr, Uten mat
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.