Mii no Kotobuki Mii no Umeshu – Plommesake 0,72 l
kr 420,00
Produsent: Mii no Kotobuki
Opprinnelse: Japan, FukuokaType: Junmai, Tsuru-Ume (fruktsake), UmeshuFermentering: Kultivert gjærPoleringsgrad: Laget på Biden-sake med poleringsgrad på 90 % (10 % slipt bort)Pasteurisering: PasteurisertKlaring og filtrering: KarbonfiltrertOm produktet: Mii no Umeshu er laget på basis av lagret sake og lokale nankoplommer som trekker i saken i flere måneder, og modnet i et par år før det sendes fra bryggeriet. Saken får en karamellisert farge med duft av marsipan, karamelliserte epler og et lagret preg. Det er en sødmefull plommesake som ikke bare passer til desserter, men også rike, saltholdige og krydrede retter. Bør serveres kjølig, men kan også serveres romtemperert. Kan fint stå åpen i 6 mndr.Innholdsdeklarasjon: Ris, vann, gjær, PlommeMatmatch: Cocktail, Desserter, Ost, Uten mat
Mii no Kotobuki er et veldig lite familiebryggeri som ble opprettet i 1922 på den sørligste hovedøyen i Japan. De produserte sake mest for volum og videresalg til oppkjøpere fram til 1985, da de endret bryggeriet til å fokusere på høyere kvalitet og mindre kvanta. Og ikke minst, spesialisering på lagrede saker. Sakene vil da tappes på flaske og modnes i romtemperatur i flere år, de gjennomgår da en lignende prosess som for Madeira og kan få et karamellisert og tydelig lagret preg. Les mer
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.