Miyoshino Jōzō Hanatomoe 1,8 l
kr 889,90
Nyhet! - mars 2023
Produsent: Miyoshino Jōzō
Opprinnelse: Japan, Nara, YoshinoType: Bodaimoto, Genshu, Junmai, Muroka, NamaFermentering: SpontanfermentertPoleringsgrad: 70 % (30 % av ytterskallet er slipt bort)Pasteurisering: UpasteurisertKlaring og filtrering: Ikke karbonfiltrertOm produktet: Hanatomoe er en rik, tørr men også fruktig og floral sake. Den heller mest mot konsentrert sitrusfrukt, men har også et tydelig preg av umami. Den er villgjæret ved hjelp av den tids- og arbeidskrevende prosessen Bodaimoto å lage en starter for gjæriing av sake på. Spesielt når det stort sett er et enkeltmannsforetak. Dette er også en sake som har gått ut av produksjon fra bryggeriet, og varer så lenge lageret rekker. Kan serveres kjølig, romtemperert eller varm(40-50C) og drikkes enten alene eller til alt fra enkle såvel som mer krevende retter. Hanatomoe har stor flerbruksverdi. Kan stå åpen i flere år.Innholdsdeklarasjon: Ris, vann, gjærMatmatch: Fisk, Lyst kjøtt, Skalldyr, Svin
Miyoshino Jōzō er et ekstremt lite familiedrevet bryggeri som startet opp igjen produksjon i 1912, nå drevet nærmest utelukkende av den unge Hashimoto Teruaki. Dette gjør at han kan gjøre som han vil og ender ofte opp med mindre enkeltprosjekter som varer så lenge lageret rekker. Han bruker også som oftest villgjæren i bryggeriet i stedet for å tilsette kultivert gjær, og hverken pasteuriserer, tilsetter vann eller bruker karbonfiltrering. Les mer
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.