PROGETTI NON DOS:
Det hele startet med Progetto NON DOS Felice
NON DOS-prosjektet begynte i 2008/2009 med en drøm: å skape en kompleks, men lettdrikkelig Nebbiolo – en vin vi i utgangspunktet bare skulle drikke selv, helt uten inngrep som tilsetninger, filtrering eller klaring. Samtidig ønsket vi å vise nyutdannede ønologer, vinkelnere og tradisjonelle vinprodusenter at det var mulig å lage en topp jordsmonnsvin uten å følge den klassiske oppskriften med 30–40 tilsetningsstoffer og kommersielle, ofte destruktive krav fra DOC- og DOCG-kontrollinstansene. Vi valgte derfor den gang å stå utenfor det etablerte vinlovverket og klassifiserte vinen som «Vino Rosso». Les mer
Opprinnelse: Italia, Toscana, Chianti Classico, Castelnuovo Berardenga, Castell'in VillaDrue: 85% Sangiovese og 15% Cabernet SauvignonJordsmonn: Gamle elveavleiringer med småstein og sandVinmark plantet: 1960-1970Innhøstingsmetode: Plukket og selektert for håndUtbytte: 45 hl/haFermentering: Spontanfermentert. 3 til 4 uker skallmaserasjonModning: I store eikeliggereKlaring og filtrering: Uklaret og ufiltrertSertifisering: NeiInnholdsdeklarasjon: Druer og svovel (<40 mg/l)Matmatch: Lam og sau, Småvilt, Storfe, SvinTilsatt svovel
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.