Casa Belfi Anfora Magnum
kr 519,90
Ny årgang! - feb. 2021
Produsent: Casa Belfi
Opprinnelse: Italia, Veneto, Venezia, RomanziolDrue: GleraJordsmonn: Kalkrik leirjord (gammel sjøbunn)Vinmark plantet: 1950Innhøstingsmetode: Plukket og selektert for håndUtbytte: 55 hl/haFermentering: Spontanfermentert. Naturlig annengangsgjæring på flaskeModning: I tinajas (amfora) i 6 md.Klaring og filtrering: Uklaret og ufiltrertSertifisering: BiodynamiskOm produktet: Vinen gjæres i amfora til den er helt tørr. Året etter, i mars-april når utetemperaturen stiger, blendes det inn 10-12% ugjæret druemost fra samme vinmark og vinen tappes øyeblikkelig på flaske. Deretter starter naturlig annengangsgjæring på flaske under tykk og CO2 dannes og vinen blir helt tørr, igjen. Deretter 1 til to års lagring på flaske før vinen slippes på markedet.Innholdsdeklarasjon: Kun druerMatmatch: Aperitiff, Fisk, Grønnsaker, Lyst kjøtt, Ost, Skalldyr, Uten mat
Maurizio Donadi lager biodynamisk "prosecco" på gamlemåten – slik den opprinnelig ble laget – i Valdobbiadene-Conegliano i nordøst-Italia. Vinen gjæres på amfora og sement. Og når våren kommer tappes den på flaske, hvor den danner bobler på naturlig vis. Bunnfallet er intakt (colfòndo), noe som bevarer både friskhet og aromaer. Les mer
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.