Patos Sans alkoholfri sider
kr 119,90
Nyhet! - juni 2022
Produsent: PATOS
Opprinnelse: Norge, Hardanger, UllensvangDrue: 50 % Aroma, 50 % DiscoveryJordsmonn: Moldrik sandjordVinmark plantet: 1989 - 2020Innhøstingsmetode: Plukket og selektert for håndFermentering: Egenkultivert naturgjærModning: I hovedsak på tank med ettermodning på flaskeKlaring og filtrering: Klaring med nedkjøling og sterilfiltrertSertifisering: ØkologiskOm produktet: Eplene høstes ved optimal utvikling av sukker og smak - dvs like før de detter ned. De blir presset etter 0-4 ukers lagring avhengig av sort og modningsgrad og tappet på IBC tanker for fermentering. Det blir tilsatt 0 til 70 gram økologisk sukker pr liter eplejuice avhengig av naturlig sukkerinnhold og ønska alkoholinnhold i det ferdige produktet. 10 liter egenforedlet naturgjær blir tilsatt for å sette gang fermenteringsprosessen. Fermenteringen går ved 5 - 10 grader celsius i 3 - 5 måneder. Når fermenteringen nærmer seg slutten blir sideren tappa om og kjølt ned for naturlig klaring og filtrering. Før tapping på flaske blir den forsiktig karbonisert.Innholdsdeklarasjon: Eple, CO2 og svovel (<10 mg/l)Matmatch: Aperitiff, Lyst kjøtt, Skalldyr
Norwegian singer and composer Sondre Lerche started PATOS natural wines at the height of the pandemic in 2020. Less than three years later he is expanding his palette further through collaborations with natural wine icon Frank Cornelissen, Northern Italian sparkling wine experts Casa Belfi, as well as new vintages of his initial trio of wines with Catalonia’s Castell d’Age. Les mer
Overdrevent inntak av alkohol kan være skadelig. For mer info, klikk her.