Skip to content
Biokult PetNat Red
Biokult PetNat Red

Vi er midtveis mellom høst og midtvinters, klokkene skal straks stilles tilbake, det blir mørkere dag for dag, og mørkere enn nå skal det forbli en god stund til, til vi er kommet like langt forbi bak vinteren som vi er foran den nå, en gang i 2023.

Dette kan være en tid for melankolsk ettertanke. Det kan være en tid for ruslende refleksjon gjennom raslende løv (et allestedsnærværende bevis på livets forgjengelighet), det kan være en tid for å sakke tempoet, for å ta vare på sjelen, for å prioritere de viktige ting.

Men som vi har lært de siste årene kan det også være en tid for feiring. Det kan være en tid for skrekk og gru og gresskar og kostymer!

Man kan kanskje kimse av handelsstandens innførsel av amerikansk halloween, med sine billige plastantrekk og glorete godteri, men skikken har dype røtter i irsk folketro. Samhain kalte de det der. Samhain ble feiret på den tiden dyrene ble tatt inn fra utmarken, det var da man slaktet, det var da mørket tok over fra lyset og grensene mellom de levende og de døde ble visket ut. Gravhaugene var åpne, man kunne få besøk fra andre siden og de døde forventet gjestfrihet og offergaver av mat og drikke, man dekket opp for dem til bords.

Overalt tente menneskene bål, de festet og danset og spiste og drakk, de kledde seg ut med halm og dyreskinn og -skaller, deklamerte dikt ved dørene og fikk nøtter og frukt i bytte.

La oss følge deres eksempel. De tidlige kvelders mørke start er ikke noe du trenger å sørge og sutre over. Du kan tenne lys, du kan fyre bål, du kan kle deg ut og være en annen en stund, du kan feire livet og lyset i møte med mørket, du kan ha bobler i glasset. Og boblene bør være røde.

Biokult Pet nat red

Etiketten er kanskje litt skummel, med mystiske nattlige vekster i silhuett mot en stor og rund blodmåne. Attpåtil er vinen laget av en kult! Men slapp av, dette er ikke Jonestown, Kool-Aiden i flasken er edel og ren, dette er nemlig en bio-kult. Biokult er en liten gruppe økologiske sertifiserte vingårder i Burgenland, helt øst i Østerrike. Druene er dyrket i pakt med naturen, med kløver og urter, summende bier og kvitrende småfugl langs rankene, og siden gjort til vin av Angela Michlits fra Meinklang. Michlits vil at naturen skal gjøre mest mulig av jobben selv, hun tilsetter ikke gjær og kombinerer eldgamle og hypermoderne innovative metoder når hun lager vin. Resultatet er friskt og levende, ærlig og nakent. Aldeles ikke utkledd.

Flere viner fra Biokult

Biokult Weiße Blumen

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 85 poeng
Dagens Næringsliv: 85 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★

Biokult Pet Nat Weiss

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 84 poeng
Dagens Næringsliv: 85 poeng

Biokult Pet Nat Rosé

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 85 poeng
Dagens Næringsliv: 85 poeng
Vinforum: ★ ★ ★ ★

Biokult Pet Nat Red

Les mer om produktet og produsenten.
Bestill her!

Apéritif: 84 poeng