Skip to content
Thumbnail

Pepe Raventós er en mann med lang fartstid i vinbransjen og solid erfaring fra familiens eldgamle katalanske vinhus. Han er også en mann av ambisjoner, som alltid har søkt å ta vinlagingen ett steg lenger og rendyrke uttrykket for jordsmonn, lokale druer og vekstvilkår. Med mål om å vise vinene for det de egentlig er, begynte han med egen, eksperimentell vinproduksjon i 2014.

Garasjen på gården til Raventósfamilien var den perfekte vinkjeller for Pepes småskalaproduksjon. Liten, ren og fri for gjærsporer fra andregangsfermentering fra familiens vinproduksjon. Her kunne han prøve seg frem med amforaer, sementtanker og lang skallkontakt, for å finne tilbake til tradisjonelle teknikker fra regionen. Vinene spontangjæres og er ikke tilsatt noen ting, heller ikke svoveldioksid.

Med filosofien om minst mulig inngripen i «vingarasjen», lages vinene til Pepe først og fremst i vinmarkene. Det betyr nøysommelig oppfølging av vinrankene gjennom hele året. Arbeidet foregår etter biodynamiske prinsipper og er Demeter-sertifisert. Alt arbeid på markene foregår manuelt, eller ved hjelp av hest, der det er nødvendig.

Pepe har tre vinmarker på til sammen 2,6 hektar som vinifiseres separat til tre forskjellige viner. Vinstokkene er plantet på begynnelsen av 70-tallet, og er plantet i en kalkrik toppjord, som ligger på en kompakt, kalkholdig leire med innslag av marine fossiler.

Ingen produkter ble funnet som passer dine valg.